Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου
68o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
|ΑΝΤΙΓΟΝΗ|
|Μια ελεγεία εξέγερσης|
|Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης|
Να μην ενδώσει. Αυτός είναι ο δικός της νόμος.
Το ΟΧΙ της Αντιγόνης ορθώνεται ως η απόλυτη κατάφαση.
|Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Ιουλίου, 21.30|
|Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων |
Παραγωγή: Εποχή Τέχνης Ε.Ε., 5η Εποχή, Αrs Aeterna
Ο Θέμης Μουμουλίδης έρχεται στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουλίου στις 21.30 και παρουσιάζει στο πλαίσιο του 68ου Φεστιβάλ Φιλίππων την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη». Μαζί του ένα σύνολο εξαιρετικών ηθοποιών με τη Λένα Παπαληγούρα στο ρόλο της Αντιγόνης, μίας από τις συναρπαστικότερες ηρωίδες στην ιστορία της δυτικής δραματουργίας και τον Ηλία Μελέτη στο ρόλο του Κρέοντα.
Ο πόλεμος τελείωσε. Οι νεκροί περισυλλέγονται κάτω από το σκληρό φως των προβολέων. Το πεδίο της μάχης μεταφέρεται στα γυαλισμένα γραφεία των σύγχρονων κέντρων λήψης αποφάσεων. Ο σκληρός, ενισχυμένος ήχος του σήμερα και η εύθραυστη ανάσα της ζωντανής φωνής, τα ατσαλάκωτα κοστούμια και τα ράκη, τα μηχανοποιημένα και τα βεβηλωμένα σώματα συνθέτουν έναν κόσμο όπου οι συγκρούσεις οξύνονται και οι αντιθέσεις βαθαίνουν.
Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Σκηνικό: Μικαέλα Λιακατά
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Επιμέλεια Κίνησης- Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Μπακιρτζή
Βοηθός Χορογράφου: Ηλίας Χατζηγεωργίου
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Video: Θωμάς Παλυβός
Makeup artist: Olga Faleichyk
Hair styling: Θωμάς Γαλαζούλας
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού
Διεύθυνση Παραγωγής: Σταμάτης Μουμουλίδης
Ερμηνεύουν:
Λένα Παπαληγούρα, Μελέτης Ηλίας, Μιχάλης Οικονόμου, Θανάσης Δόβρης, Ιφιγένεια Καραμήτρου , Λίλα Μπακλέση, Λένα Μποζάκη, Γιώργος Νούσης, Βαγγέλης Σαλευρής , Ιώβη Φραγκάτου
|ΑΝΤΙΓΟΝΗ|
|Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Ιουλίου, 21.30|
|Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων |
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 23€ Γενική Είσοδος, 20€ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων
Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/antigoniperiodia2025/
Προπώληση
Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίο Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:30 το απόγευμα.
Κρηνίδες: Café «Προσκήνιο», Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τηλ. 2510516090
*Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης.
**Για άλλη μία χρονιά, θα υπάρξει δυνατότητα μεταφοράς θεατών από λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας από και προς το αρχαίο θέατρο Φιλίππων με την επίδειξη εισιτηρίου της εκάστοτε θεατρικής παράστασης και ειδικό αντίτιμο 4.00€.
Αναχώρηση από το ΚΤΕΛ Καβάλας στις 19.15 και επιστροφή μετά το πέρας της παράστασης.
Σημ. Οι κάτοχοι ονομαστικών προσκλήσεων του 68ου Φεστιβάλ Φιλίππων καλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους να τις χρησιμοποιήσουν έως την Πέμπτη 24/7, ενώ ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας θα γίνεται στην είσοδο του θεάτρου τη μέρα της παράστασης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 (10.00 – 14.00).
Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου