Άρμα Πολιτών :«Ξαφνικός θάνατος 21 οργανισμών του Δημοσίου»

Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό για τον "Ξαφνικό Θάνατο των 21 οργανισμών του Δημοσίου"

Η Ερώτηση:   

 

ΠΡΟΣ:  ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Θέμα:  «   Ξαφνικός θάνατος 21 οργανισμών του Δημοσίου   »

Κύριε Υπουργέ,

Με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα πρέπει να αποχωρήσουν από το Δημόσιο 15.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο στόχος των απολύσεων θα επιτευχθεί, αλλά θα συνοδεύεται παράλληλα και από ισοδύναμες προσλήψεις ενώ οι προς κατάργηση φορείς είναι πολυτέλεια σήμερα.

 

Ερωτάστε :

 

1. Μήπως μοναδικός στόχος των αλλαγών που προωθούνται είναι να εκδιωχθεί κόσμος και να μικρύνει ο αριθμός των μισθοδοτούμενων από το κράτος; Θα θέλαμε την ολοκληρωμένη πρόταση για τις επανατοποθετήσεις των προς απόλυση υπαλλήλων, εφόσον κατά τα λεγόμενά σας, κύριο μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η απόλυση αλλά ο εξορθολογισμός.

 

2. Με ποιο τρόπο θα πετύχετε αξιόπιστο οργανόγραμμα  με το οποίο θα απλοποιηθεί η Δημόσια Διοίκηση, με μικρότερες δομές με λιγότερους γενικούς διευθυντές και διευθυντές των οποίων οι αρμοδιότητες θα είναι καθορισμένες με σαφήνεια προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες προς τον πολίτη υπηρεσίες;

 

 

 

 

                            

Πολιτικά