Ξάνθη: Συνεχίζει ο υψηλός βαθμός επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς//Κατασβήστηκε πλήρως η πυρκαγιά στα Πηγάδια.

Η συνεχής επαγρύπνηση και η άμεση ειδοποίηση των αρχών είναι απαραίτητη, όλο αυτό το διάστημα της αντιπυρικής περιόδου και πολύ περισσότερο όταν οι συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιάς είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο  επικινδυνότητας, όπως και σήμερα.

Η Πυρκαγιά που  ξέσπασε στις 13:15 μετά  το μεσημέρι σε δενδρώδη  έκταση νοτιοανατολικά του γηπέδου στα Πηγάδια Ξάνθης, κατασβήστηκε μία ώρα αργότερα, χάρη στον άμεσο εντοπισμό, στην άμεση κινητοποίηση και τον συντονισμό όλων των δυνάμεων

Ο άμεσος εντοπισμός από  το drone της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, σήμανε και την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχείρησε  σε λίγα λεπτά με 5 οχήματα, ενώ στο σημείο ανέλαβε δράση και  το ευέλικτο όχημα με τη δεξαμενή ενός τόνου, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, που χορήγησε ανάμεσα σε άλλα  η SMIRDEX  και υδροφόρα  του Δήμου Ξάνθης για τις ανάγκες πλήρωσης.

Θυμίζουμε ότι,  η SMIRDEX τον Σεπτέμβριο του 2024 είχε χορηγήσει στον Δήμο Ξάνθης 4 ευέλικτα, πλήρη συστήματα κατάσβεσης,  που  αποτελούνταν από δεξαμενή 1.200 λίτρων νερού, γεννήτρια-αντλία βενζίνης για την προώθηση του νερού, κατάλληλους ταχυσυνδέσμους, μάνικες και αυλούς για την κατεύθυνση και τον  έλεγχο της  πίεσης.

 

Συγχαρητήρια αξίζουν, για πολλοστή φορά, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Πολιτική Προστασία, στην Αστυνομία, στο Δ΄ Σώμα Στρατού, σε όλες τις εθελοντικές ομάδες, σε όλους τους εμπλεκόμενους και σε όλους τους πολίτες, που με μεγάλη υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, κινούνται όλο αυτό το διάστημα, αποτρέποντας σε δεκάδες περιπτώσεις την εξάπλωση πυρκαγιών, που έχουν εκδηλωθεί μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης