"Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία" Συζητήσαμε με τα παιδιά του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

Οι επισκέψεις των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Ραδιοθαλάμους του Ραδιοφώνου του Δήμου Ξάνθης συνεχίζονται, στο πλαίσιο της γνωριμίας των νέων με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να υποδεχτούμε τους μαθητές της Πέμπτης Τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, καθώς οι δασκάλες τους, οι κυρίες Μαρία Χριστοδούλου και Σάσα Κιορπέ  που συνόδεψαν τα παιδιά αξιοποίησαν την ευκαιρία και συνδύασαν την επίσκεψή τους στη Στέγη Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης με τη γνωριμία των μαθητών και με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Στη σημερινή μας επικοινωνία είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με τα παιδιά τον τρόπο παραγωγής μιας ραδιοφωνικής εκπομπής και τον τρόπο μετάδοσης του σήματος στα ραδιόφωνο μας, καθώς και για την μετάδοση ενός ηλεκτρομαγνητικού κύματος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα παιδιά έθεσαν πλήθος ερωτημάτων που σχετίζονται με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία καθώς από πολύ μικρή ηλικία έρχονται σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες.

Στο επίκεντρο των ερωτημάτων η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τη χρήση των τηλεφώνων της κινητής τηλεφωνίας και από τη χρήση του ασύρματου διαδικτύου(WiFi), καθώς η χρήση των συσκευών αυτών περιλαμβάνεται στην καθημερινότητα των μαθητών.

Η επισήμανσή μας ότι θα πρέπει η λειτουργία των συσκευών αυτών  να περιορίζεται μόνο στις στιγμές  που τις χρησιμοποιούμε και όχι να μένουν σε λειτουργία όλο το εικοσιτετράωρο όπως πολλοί συνηθίζουν να κάνουν χωρίς απαραίτητα να τις χρησιμοποιούν καθώς και η ελάχιστη απόσταση που θα πρέπει να έχουμε από τις συσκευές αυτές κατά τη λειτουργία τους άναψε τη συζήτηση και είμαστε βέβαιοι ότι τα θέματα αυτά θα συζητηθούν διεξοδικά και εντός του σχολείου.

Οι δάσκαλοι με τις επισκέψεις που πραγματοποιούν με τους μαθητές τους φροντίζουν να τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον, ξεκινώντας της εκπαιδευτική διαδικασία εκτός του σχολείου με τα ερεθίσματα που δίνονται στα παιδιά και ολοκληρώνονται εντός του σχολείου καθώς το ενδιαφέρον τους με τις περιλαμβανόμενες παραστάσεις μένει σ υψηλό επίπεδο.

Η επίσκεψη των μαθητών δεν ολοκληρώθηκε μόνο με τις συζητήσεις που είχαμε πίσω από τα μικρόφωνα. Κάποια στιγμή τα μικρόφωνα της ενημερωτικής εκπομπής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης άνοιξαν και τα παιδιά του 13ου μίλησαν, τραγούδησαν και ψυχαγωγήθηκαν με την ψυχή τους, ζωντανά στην "Όμορφη Πόλη 89,9" Ακούστε τα.

 

13o Dimotiko Xanthis-03022014E2.mp3 by Radio899 on Mixcloud

 

 

13o Dimotiko Xanthis-03022014E1.mp3(12.9MB) by Radio899 on Mixcloud

 
Εκπαιδευτικά
Τοπικά