Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου
Το Κέντρο Μελετών «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», τιμώντας την μνήμη του, κάνει γνωστό ότι στον εορτάζοντα και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου», που βρίσκεται στον χώρο της πρώην ΣΕΒΑΘ, κτήτωρ του οποίου είναι ο αείμνηστος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, περιποιημένος μετά τις πρόσφατες μικρής κλίμακας παρεμβάσεις από τους νέου ιδιόκτητες του χώρου, Γαλακτοκομείο Ξάνθης «ΡΟΔΟΠΗ»:
Την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2025 και ώρα 19.00, θα ψαλεί Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.
Το Σάββατο, 30 Αυγούστου 2025 το πρωί (7 έως 9.30), ημέρα εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα προσφερθούν καφές και αναψυκτικά.
Ταυτόχρονα, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Ξάνθης κ. Ευστράτιου Κοντού και επιθυμία κατοίκων της περιοχής, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Νεοχώρι , περιοχή Σταυρούπολής Ξάνθης,
Την Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2025 και ώρα 19.00, θα ψαλεί Εσπερινός
Το Σάββατο, 30 Αυγούστου 2025 το πρωί (7 εως 9.30), ημέρα εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα προσφερθούν καφές και αναψυκτικά και στις 11.00 θα τελεσθεί τρισάγιο στον προαύλιο χώρο του Μουσείου «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου