Το 1Ο Δ.Σ. του 2014 στο ΕΠΑΜΑΘ και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

           Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας στο Πόρτο Λάγος.

            Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Δρ. Μάνος Κουτράκης, Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΙΝΑΛΕ, ο Δήμαρχος Νέστου και αντιπρόεδρος του Φ.Δ. κ. Σάββας Μιχαηλίδης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Αθανάσιος Οικονόμου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτριος Μωραΐτης,ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜΘ κ. Γεώργιος Καμπάς, εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Γεώργιος Κατσιμίγας(Εκτελεστικός Γραμματέας) και κ. Δημήτριος Χαϊτίδης (Περιφερειακός Σύμβουλος), ο εκπρόσωπος των παραγωγικών φορέων της περιοχής και πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας κ. Στέλιος Μπαλάσης, οι καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Φ.Δ. κ. Γεώργιος Γκαϊτατζής και κ.Γεώργιος Συλαίος και ο κ. Βασίλειος Καμπούρης αναπληρωτής εκπρόσωπος του Δήμου Νέστου.

            Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ. Δρ. Μάνου Κουτράκη, με τον Απολογισμό των Δράσεων του Φορέα για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για το απερχόμενο έτος 2013 και φυσικά τα όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν για το έτος 2014. Όπως επεσήμανε ο κ. Κουτράκης το 2013 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για το Εθνικό Πάρκο και υλοποιήθηκαν τα περισσότερα από τα έργα που είχαν προγραμματιστεί.Πιο συγκεκριμένα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 19 έργα, από τα οποία τα 7 ολοκληρώθηκαν και για τα υπόλοιπα 12 έχει υπογραφεί σύμβαση και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του προγράμματος, το 2015. Τα έργα αυτά αφορούν προγράμματα παρακολούθησης ειδών πανίδας του ΕΠΑΜΑΘ, προμήθεια οχημάτων, υλικό και εξοπλισμός εθελοντών, κατασκευή αποθήκης και άλλα.

            Στη συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας,. Φέτος ο τυχερός ήταν ο Υπεύθυνος του Προγράμματος Επόπτευσης – Φύλαξης του Φ.Δ. κ. Θεόδωρος Μπερμπερίδης, ο οποίος πήρε ένα εξαιρετικό λεύκωμα, έκδοσης των ΕΛΤΑ, με θέμα: «Η Ζωή των Ελληνικών Θαλασσών. Βένθος και Πέλαγος» των Γιάννη Ίσσαρη και Μαρίας Σαλωμίδη.

            Η συνεδρίαση έκλεισε με τις ευχές όλων για ένα καλύτερο μέλλον για τις προστατευόμενες περιοχές και ένα καλύτερο αύριο για το Φ.Δ και το Εθνικό Πάρκο ΑΜΘ.

Κοινωνικά
Τοπικά