Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
Μία ιδιαίτερη νύχτα έζησαν οι κάτοικοι της Νότιας και Κεντρικής Εύβοιας, μετά τη σεισμική δόνηση των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε 27 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στη θαλάσσια περιοχή του Νότιου Ευβοϊκού.
Χιλιάδες κατοίκων στην περιοχή πέρασαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους σε ανοιχτές περιοχές, μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που είχε εστιακό βάθος μόλις 13,6 χιλιομέτρων.
Ο σεισμός χαρακτηρίζεται επιφανειακός και γι’ αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός, σκορπίζοντας ανησυχία.
Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν περίπου 28 δονήσεις ως τις 7:45 το πρωί της Τρίτης, με τη τη μεγαλύτερη στα 2,8 και τη μικρότερη στα 1,3 Ρίχτερ
Δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές ή τραυματισμοί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, «το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια».
Ωστόσο με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε Αττική και Εύβοια, καθώς και οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (1η και 7η ΕΜΑΚ).
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, πυροσβέστες, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, στελέχη των Δήμων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και εθελοντές πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους όχι μόνο στα Νέα Στύρα αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια.
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου