Λογιστές Ξάνθης: τη στιγμή που το επιχειρείν ψυχορραγεί, τα πρόστιμα το σκοτώνουν

Τεκμήρια + κατάργηση του αφορολόγητου + 26% συντελεστής +εξοντωτικά πρόστιμα + έλλειψη ρευστότητας στην αγορά + τράπεζες αδύναμες να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς = ο θάνατος του έλληνα επιχειρηματία.

Με μαθηματική ακρίβεια, αφού το νέο φορολογικό πλαίσιο μόνο προσθέτει και πολλαπλασιάζει βάρη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα οδηγούνται σε βίαιο αφανισμό, ήταν το τελικό συμπέρασμα της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν χθες το Επιμελητήριο και η Ένωση Λογιστών –Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών κ. Φίλιππος Παραστατίδης παρουσίασε το πλήρες νομοθετικό πλαίσιο εντός του οποίου υποχρεούνται να δραστηριοποιηθούν οι επιχειρηματίες αφήνοντας τους τελευταίους άναυδους εντός της αίθουσας συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης και αντιπρόσωπος της στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών κ. Ρένα Μπατζακίδου, μετέφερε τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας των Φοροτεχνικών- η οποία βρίσκεται σε κινητοποιήσεις – για τα απροσπέλαστα αδιέξοδα που δημιουργεί το νέο φορολογικό πλαίσιο στη μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση, ζητώντας από τους παριστάμενους να αντιδράσουν τώρα μαζί με τους λογιστές απαιτώντας την αλλαγή των εξοντωτικών μέτρων.

Ο δε οικονομικός επόπτης του ΕΒΕ κ.Σπύρος Κάλφας γνωστοποίησε στατιστικά στοιχεία του Επιμελητηρίου Ξάνθης , τα οποία καταδεικνύουν ότι μόνο τους τελευταίους δύο μήνες έβαλαν λουκέτο συνολικά 69 επιχειρήσεις ( 33 το Δεκέμβριο και 36 τον Ιανουάριο), δηλαδή κάθε μέρα κλείνει μια επιχείρηση στην Ξάνθη χωρίς καν να απαιτείται η εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν οι νέες επιβαρύνσεις εφαρμοστούν ο αριθμός θα πολλαπλασιαστεί.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η γενική εκτίμηση – την έβαλε εύστοχα στη συζήτηση η κ. Μπατζακίδου – ότι και εδώ ακολουθείται η γνωστή, επικοινωνιακή, μέθοδος των κυβερνώντων να σοκάρουν με υπερβολές ανέφικτων μέτρων ώστε την κατάλληλη για αυτούς στιγμή και στο ύψος που εξυπηρετεί τους υπολογισμούς τους, να …εμφανίζονται πρόθυμοι για αλλαγές ή τροποποιήσεις!

Τελικά αποφασίσθηκε να αποσταλεί σε πρώτη φάση ψήφισμα υπογεγραμμένο από το σύνολο των φορέων της τοπικής κοινωνίας προς τα αρμόδια υπουργεία με το οποίο να ζητείται η αναθεώρηση συγκεκριμένων διατάξεων του νομοθετικού πλαισίου και εφόσον δεν εισακουστεί το αίτημα να συναποφασισθεί άλλος τρόπος διαμαρτυρίας, πιθανότατα με κάποιας μορφής κινητοποίηση.

Ακούστε τις κοινές δηλώσεις του πρόεδρου της Ένωσης Λογιστών –Φοροτεχνικών, Φ.Παραστατίδη και της αντιπροέδρου και αντιπροσώπου της τοπικής Ένωσης στην  Ομοσπονδία Φοροτεχνικών, Ρένας Μπατζακίδου.

Mpatzakidou-parastatidis-11022014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

 

 

Ακούστε την τοποθέτηση του προέδρου του ΕΒΕ Στέλιου Μωραΐτη, ο οποίος ενημέρωσε και για τις χθεσινές του συναντήσεις στην Αθήνα για το θέμα των αξιώσεων της ΑΕΠΙ. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε με έμφαση ότι ο αγώνας είναι κοινός και με το Επιμελητήριο μπροστά.

 

Moraitis-11022014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά