Και η Επιτροπή Αγώνα, στον αγώνα για τα Πολυιατρεία.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα:

Ύστερα από το κλείσιμο νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και λίγο πριν από το κλείσιμο νοσοκομείων στην επαρχία, η πρωτοβάθμια περίθαλψη πήρε τη θέση της στην καταστροφική πολιτική κυβέρνησης και τρόικας.

Γιατροί, εργαστήρια, φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, που –έστω και με προβλήματα- κάλυπταν τις ανάγκες μας για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, από Δευτέρα 17-2-2014, δεν θα υπάρχουν πλέον.

Οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που καθημερινά έβρισκαν ιατρική φροντίδα στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα συνωστίζονται στις ουρές του νοσοκομείου, του οποίου οι πρωτοβάθμιες δομές είναι σίγουρο ότι θα καταρρεύσουν. Αλλιώς, και μια που δεν υπάρχουν εξωτερικοί γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στην Ξάνθη, θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη για να βρουν τη γιατριά τους. Και όποιος δεν έχει να πληρώσει, στον «Καιάδα»…

Αυτή είναι άλλωστε η στόχευση κυβέρνησης και τρόικας. Να τελειώνουν με αυτό που γνώρισε ο λαός, ως δικαίωμα στην περίθαλψη και που ήταν υποχρέωση του κράτους.

Αλλά θέλουν να τελειώνουν και με ένα άλλο δικαίωμα. Το δικαίωμα στην εργασία.

Από Δευτέρα, 8000 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ βρίσκονται στο αέρα. Οι οργανικές τους θέσεις καταργούνται, η αβεβαιότητα για το μέλλον μεγάλη, η απόλυση βρίσκεται μπροστά τους.

    Να βάλουμε φρένο σ’ αυτόν το κατήφορο.
    Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα για πλήρη, δωρεάν και χωρίς προϋποθέσεις υγειονομική περίθαλψη για όλους.
    Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη δουλειά, να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
        Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ και παλεύουμε μαζί τους για να μην επιτρέψουμε το κλείσιμο καμιάς μονάδας υγείας (ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας).

Δευτέρα 17-2-2014, 7:00 το πρωί,  όλοι έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά