Ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών

Ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), βρέθηκε την Τρίτη 8/12 στο μπλόκο των αγροτών της Ξάνθης, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους. Τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν παραδοσιακά πιροσκί στους αγωνιζόμενους αγρότες, ως συμβολική πράξη αλληλεγγύης.

Ακολουθώντας τις σταθερές θέσεις της ΟΓΕ, στηρίζει τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που οδηγούν στη συρρίκνωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, στην εκτόξευση του κόστους παραγωγής και στην εγκατάλειψη της υπαίθρου. Τονίζει ότι η πάλη των αγροτών απαιτεί συστράτευση όλων των λαϊκών δυνάμεων, αφορά ολόκληρη την κοινωνία, αφορά το δικαίωμα μιας οικογένειας να ζει με αξιοπρέπεια από τον κόπο της.

Η αλληλεγγύη μας συναντά τον αγώνα της αγροτιάς στο κοινό αίτημα για πολιτικές που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των λίγων.Από αυτό το κοινό μέτωπο δε μπορούν και δεν πρέπει να λείπουν οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και βεβαίως οι γυναίκες της αγροτικής οικογένειας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης θα συνεχίσει να συμμετέχει σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τα προβλήματα της αγροτικής οικογένειας και να στηρίζει αγώνες που στοχεύουν στην κοινωνική δικαιοσύνη, την ισοτιμία και την αξιοπρεπή διαβίωση για όλες και όλους.

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Τοπικά