Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου
Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η εορτή των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Άγιοι Τρεις εν Καμίνω Παίδες στην πόλη της Ξάνθης. Για πρώτη φορά φέτος τελέστηκε Δοξολογία στις έδρες κάθε Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (δηλ. σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα αντί μόνο στις έδρες Περιφερειών) και συγκεκριμένα στον καθεδρικό ναό του Θεού Σοφίας το πρωί της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου 2025 όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων. Οι τρεις Άγιοι Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ, οι οποίοι με τη δύναμη της πίστης και την ακλόνητη αφοσίωσή τους στον Θεό υπέμειναν τη δοκιμασία της πυρωμένης καμίνου και έμειναν αβλαβείς, αποτελούν διαχρονικό σύμβολο θάρρους, πνευματικής αντοχής και υπεράσπισης των αξιών απέναντι σε κάθε αντιξοότητα.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση για όλους στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, όπου τιμήθηκαν οι Εθελοντικές Ομάδες Ξάνθης που τα πιστοποιημένα, από την Υπηρεσία μας, μέλη τους συμμετείχαν στη δασοπροστασία του περιαστικού δάσους Ξάνθης κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και Ο.Δ.Ι.Α.Κ.). Είναι αυτοί που αφιερώνουν τον ελεύθερο και πολύτιμο χρόνο τους για το καλό του κοινωνικού συνόλου, για την αγάπη τους προς τη φύση και την ιδέα του εθελοντισμού. Επίσης, ένας σταυρός περιπάτου δωρίθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμων για την 30ετή ποιμαντορία του στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου.
Προηγήθηκε το απόγευμα της παραμονής της εορτής, ο εσπερινός με τ ΄αρτοκλασίας στο αφιερωμένο στους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος ναΰδριο στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων της Πυρ/κής Υπηρεσίας Ξάνθης, όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πολυστύλου κ. Σωφρόνιος. Στο τέλος της εκδήλωσης τιμήθηκε για την συνεισφορά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης κ. Ιωάννης Τσάπαλης.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Σοφολογιότατος Μουφτής Ξάνθης κ. Σουχέιπ Ιμάμ, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηγγενέ Ιρφάν, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, ο Λιμενάρχης Πόρτο Λάγους, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Σωματείων Αποστράτων Ξάνθης (Σωμάτων Ασφαλείας, Αξιωματικών Στρατού Ξηράς και Εφέδρων Αξιωματικών), εκπρόσωποι βουλευτών, τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων, πυροσβέστες απόστρατοι και εν ενεργεία, εθελοντές πυροσβέστες και φίλοι του Πυρ/κού Σώματος.
Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου



