Πληροφορίες
Κυριακή 08/03/2026
Ώρα 19:00
Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γενισέας (Δήμου Αβδήρων)
Γενική Είσοδος: 10€
Παίζουν Βιβή Κατσαρου, Έλενα Πατυνιώτη, Ξανθή Σπανού, Ιουλία Χρηστίδου
Στο video εμφανίζονται οι: Βερόνικα Βαφειάδου, Κατερίνα Κυριάκου, Κωνσταντίνα Ντάλλη, Καλλιρρόη Ταμουρίδου, Θανάσης Γκατζόλης
Στην παράσταση ακούγονται οι φωνές των: Σοφία Καλεμκερίδου, Πολυξένη Σπυροπούλου
Συντελέστριες
Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Σύνθεση: Κατερίνα- Μάγια Ανδριανού
Κείμενο, Δραματουργία: Βάλια Τσιριγώτη, Ιουλία Χρηστίδου, η ομάδα
Μουσική: Ιωάννα Βαλσαμάρα
Κίνηση/ Χορός: Ιωάννα Ντουμοπούλου
Σκηνικά/ Κοστούμια: Ιουλία Χαραλάμπους
Βίντεο: Ξανθή Σπανού, Σύλβα Τσουμάνα, Ιωάννα Ντουμοπούλου
Σχεδιασμός Φώτων: Νικολέτα Καραθανασοπούλου [α’ σχεδίασμα: Φανή Πολυξένη Κουρτίδου Βλαχογιάννη]
Β. Σκηνοθέτριας: Κατερίνα Κυριάκου [α’ σχεδίασμα: Δανάη Πάλλα Danove]
Ομάδα Έρευνας: Κατερίνα Κυριάκου, Έλενα Χατζηκώστα
Φωτογραφίες: Εβελίνα Πρόσκινα, Ισμήνη Γούλα
Σχεδιασμός αφίσας: Μαρίνα Μπούγια
Παραγωγή: Electra Social Company [για τη NonOphelia Theatre Collective]
Χώροι προβών: Craftopia Hub, Ma (間) International Center for Performance and Embodied Research
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο studio των NNE Band
Οι δημιουργοί ευχαριστούν θερμά όλες τις γυναίκες και θηλυκότητες που συμμετείχαν με συγκινητική ανταπόκριση και γενναίο μοίρασμα στη διαδικασία έρευνας και στο ερωτηματολόγιο #ΠεςΜουΤηνΙστορίαΣουΝαΤηνΠω, στα πλαίσια δημιουργίας της παράστασης. Την Πηγή Δημητρακοπούλου για τη βοήθεια. Τη Μαρία Λάππα και την Ευανθία Σταύρου για τη στήριξη. Την Εβελίνα Πρόσκινα, την Ιωάννα Ντουμοπούλου και το Nikodem Wybraniec για τη βιντεογράφηση και τις φωτογραφίες. Την Κατερίνα Λυμπούδη, την Άντζυ Παντζαρτζίδη, τον Γρηγόρη Πρίτσα και τον Τζιμ Θεολογίδη για τις μεταφράσεις. Το Δημήτρη Κανακάρη για την τεχνολογική βοήθεια. Όλα τα άτομα που στήριξαν, συμμετείχαν και βοήθησαν -με κάθε τρόπο- για να ανέβει αυτή η παράσταση.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν στις Εκδόσεις Καστανιώτη για την παραχώρηση του ποιήματος «Θολούρα» της Κατερίνας Γώγου που απόσπασμά του ακούγεται στην παράσταση. Το ποίημα προέρχεται από τον συγκεντρωτικό τόμο «Τώρα να δούμε εσείς τι θα κάνετε» (εκδ. Καστανιώτη).
Όπως επίσης και στην Στέλλα Τενεκετζή για την παραχώρηση του ποιήματος «Darling», από την ποιητική συλλογή «Λίγο πριν την κηδεία μου», Ρόζι Κιου (εκδ. ELECTRA)
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου





