Μ. Λουκοπούλου για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών της ΑΜΘ: Δεν έχουν υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα. Καθόλα νόμιμη η συμμετοχή στην απεργία-αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση

Σε γραπτή απολογία καλούνται την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στην Κομοτηνή, σχεδόν 60 εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και συγκεκριμένα από Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Ροδόπη, Καβάλα, Δράμα, Διδασκαλικό  Σύλλογος Ξάνθης και την Α΄ ΕΛΜΕ  Έβρου. Οι εκπαιδευτικοί, μεταξύ των οποίων αρκετοί  δάσκαλοι από την Ξάνθη, διώκονται πειθαρχικά, επειδή συμμετείχαν στις νόμιμα από τις Ομοσπονδίες τους αποφάσεις για απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Η Μαρία Λουκοπούλου, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, υποστήριξε ότι, οι εκπαιδευτικοί από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κλήθηκαν μαζικά σε γραπτή απολογία, γιατί συμμετείχαν στην καθόλα νόμιμη απεργία-αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, διευκρινίζοντας ότι, οι εκπαιδευτικοί  δεν  έχουν υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, αφού η άρνηση στην ατομική αξιολόγηση θεωρείται πειθαρχικό αδίκημα και όχι η συμμετοχή στη νόμιμα προκηρυγμένη απεργία–αποχή  από την αξιολόγηση του ν. 4823/21, την οποία έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ  και οι Ομοσπονδίες του κλάδου, ΟΛΜΕ και  ΔΟΕ. 

Όπως εξήγησε, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αντίθετοι στην ατομική αξιολόγηση, αλλά δηλώνουν αντίθετοι στη συγκεκριμένη αξιολόγηση, καταδικάζοντας  την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τον κλάδο, επιμένοντας  στην αυταρχική πολιτική και τις αντιεκπαιδευτικές, αντιπαιδαγωγικές πρακτικές.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης στηρίζει τους εκπαιδευτικούς  και  απαντά  με συλλαλητήριο συμπαράστασης, στην Κομοτηνή, έξω από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό την Παρασκευή 20 Μαρτίου  στις 12:30 μ.μ., ενώ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής, προκηρύσσει 3ωρη (11πμ-2μμ) στάση εργασίας ανάλογα με το ωράριο κάθε εκπαιδευτικού.

Πλήρη απαλλαγή και δικαίωση των εκπαιδευτικών, ζητά ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

Από την πλευρά του, και ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης δηλώνει ότι, ολόκληρος ο κλάδος στέκεται στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων, απαιτώντας και διεκδικώντας την πλήρη απαλλαγή και δικαίωση των εκπαιδευτικών, που διώκονται πειθαρχικά, υποστηρίζοντας ότι, η προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να τρομοκρατήσει τον κλάδο θα πέσει στο κενό, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου στην Κομοτηνή. Για τη συμμετοχή ο Διδασκαλικός Σύλλογος κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από 11:00 έως 14:00, ενώ και η  Δ.Ο.Ε. κηρύσσει συμπληρωματικά 3ωρες στάσεις εργασίας τόσο για το πρωινό πρόγραμμα ( 8-11 πμ ) όσο και για το ολοήμερο πρόγραμμα (14-17.30)

Συμπαράσταση από την Ομοσπονδία Γονέων ΑΜ-Θ

Την ίδια στιγμή, και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων ΑΜ-Θ, εκφράζει την συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς των ΣΕΠΕ Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και της Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου, που καλούνται σε γραπτή απολογία την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στην Κομοτηνή, ζητώντας να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά