Αυτόνομη κάθοδος του Ε.ΠΑ.Μ στις ευρωεκλογές, συνεργασίες με άλλες δυνάμεις στις αυτοδιοικητικές / Στην Ξάνθη στις 21 Μαρτίου ο Δημήτρης Καζάκης

Για την περιοδεία του Γραμματέα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη, στην περιφέρεια Α.Μ-Θ και στην Ξάνθη στις 21 Μαρτίου, ενημέρωσαν ο Συντονιστής του τοπικού πυρήνα Ξάνθης του Ε.ΠΑ.Μ, κ.Γιάννης Σιαμίδης και ο υπεύθυνος τύπου κ.Βίκτωρας Πολυχρονίδης.

Όπως τόνισαν, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, το Ε.ΠΑ.Μ  με ποσοστό πάνω από 80% μέσω των τοπικών του πυρήνων αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές και τη συμμετοχή μέσω συνεργασιών –μετά από απόφαση της κάθε τοπικής δομής- στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί σχετική απόφαση και από τον τοπικό πυρήνα της Ξάνθης για το αν και με ποιο συνδυασμό θα  έχει συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Συντονιστής και ο υπεύθυνος τύπου του τοπικού πυρήνα σημείωσαν ακόμη ότι ο Δημήτρης Καζάκης στην νέα του περιοδεία ανά τη χώρα παρουσιάζει την οικονομική και πολιτική πρόταση του Ε.ΠΑ.Μ για έξοδο από την κρίση με άμεση επαναφορά της χώρας στην παραγωγική διαδικασία. Αντίστοιχη ομιλία θα γίνει και στην Ξάνθη σε χώρο και ώρα που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Παράλληλα ενημέρωσαν για την πρόσφατη παρέμβαση του Ε.ΠΑ.Μ σε πρέσβεις της Ε.Ε. αλλά και χωρών εκτός αυτής, με επιστολή που τους απεστάλη, στην οποία αναλύεται πως η χώρα οδηγείται σε ολική καταστροφή μέσω των εφαρμοζόμενων μέτρων, έχουν παραβιασθεί άρθρα της Συνθήκης της Λισσαβόνας περί κράτους δικαίου, σεβασμού της  ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας ,της Δημοκρατίας. Ακόμη γίνεται αναφορά στην παραβίαση άρθρων για την απασχόληση, την κοινωνική πολιτική και την επαγγελματική εκπαίδευση. Τέλος γίνεται αναφορά σε παραβιάσεις άρθρων του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. – σ.σ. έχει ενσωματωθεί στη συνθήκη της Λισσαβόνας- περί ελευθερίας έκφρασης και πληροφόρησης, δικαιώματος στην εκπαίδευση, την ιδιοκτησία, δικαιώματος διαπραγμάτευσης και συλλογικών δράσεων κ.α.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων υπενθυμίζεται το άρθρο 41.π.3 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. όπου αναφέρεται: ‘ κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αποκατάσταση εκ μέρους της Ένωσης , της ζημιάς που του προξένησαν τα θεσμικά όργανα ή οι υπάλληλοι της κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σύμφωνα με τις γενικές αρχές που είναι κοινές στα δίκαια των κρατών-μελών’.

Ακούστε τον Συντονιστή κ. Γιάννη Σιαμίδη και τον υπεύθυνο τύπου κ. Βίκτωρα Πολυχρονίδη του τοπικού πυρήνα του Ε.ΠΑ.Μ. Ξάνθης

 

Siamidis-polihronidis-12032014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά