Β. Τσολακίδης: θα ωριμάσουμε μελέτες 50 εκ. ευρώ. Η ένταξη στα προγράμματα είναι ανταγωνιστική. Ο Μπιρόλ θα παραμείνει αντιδήμαρχος;

"θα διεκδικήσουμε το Δήμο για την επόμενη πενταετία και θα διεκδικήσουμε  τη ψήφο των συνδημοτών μας για να προετοιμάσουμε το Δήμο με πλήθος ώριμων μελετών, πάνω από πενήντα εκατομμύρια που θα είναι σε θέση να απορροφήσουν χρήματα από προγράμματα μόλις ανοίξουν, γιατί όπως γνωρίζεται τα προγράμματα είναι ανταγωνιστικά, αν δεν απορροφήσει ο Δήμος Αβδήρων χρήματα από εντάξεις σε προγράμματα θα τα απορροφήσει κάποιος άλλος Δήμος" είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης κατά τη συνέντευξη εφ όλης της ύλης που παραχώρησε την Πέμπτη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.

Ο Β. Τσολακίδης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Αβδήρων, έθεσε υπόψη των Δημοσιογράφων τις ρυθμίσεις στα κοινωνικά τιμολόγια δημοτικών τελών, φωτισμού, καθαριότητας και ύδρευσης.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

 1. Μονογονεϊκές και Τρίτεκνες οικογένειες: Μείωση δημοτικών τελών 30% για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 18.000 Ευρώ. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 4.000 Ευρώ για όσους καταβάλλουν μίσθωμα για την κατοικία τους.
 2. Πολύτεκνες Οικογένειες: Μείωση δημοτικών τελών 40% με προσαύξηση 10% για κάθε επιπλέον παιδί. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 22.000 Ευρώ και για κάθε επιπλέον παιδί προσαυξάνεται κατά 3.000 Ευρώ. Για όσους καταβάλλουν μίσθωμα για τη στέγασή τους, το παραπάνω ποσό να προσαυξάνεται κατά 5.000 Ευρώ.

* Προϋπόθεση για τη μείωση των δημοτικών τελών και για τις δυο κατηγορίες, τα παιδιά να είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών, άνεργα και άγαμα ή από 18 έως 24 εφόσον σπουδάζουν και είναι επίσης άνεργα και άγαμα.

 1. Τετραπληγικοί: Μείωση δημοτικών τελών 50% σε περιπτώσεις πιστοποιημένης αναπηρίας 80% και άνω. Προϋπόθεση για τη μείωση είναι το οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 22.000 Ευρώ ετησίως και η κατοικία να είναι ιδιόκτητη ή μισθωμένη από τον ανάπηρο ή τη σύζυγό του και ο λογαριασμός της ΔΕΗ στο όνομά τους.

**Όταν αλλάξουν τα δεδομένα της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας με βάση τις παραπάνω προϋποθέσεις, παύει να ισχύει και το κίνητρο της μείωσης των τελών καθαριότητας και φωτισμού.

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

 1. Πολύτεκνες οικογένειες: Ορίζεται έκπτωση 50% σε πολύτεκνους, δημότες και κατοίκους του Δήμου Αβδήρων, για  οικιακή χρήση στην πρώτη κατοικία τους με την προϋπόθεση η πολύτεκνη οικογένεια να έχει τουλάχιστον 4 προστατευόμενα μέλη ηλικίας έως 21 ετών.
 2. Τρίτεκνες οικογένειες: Ορίζεται έκπτωση 15% σε τρίτεκνους, δημότες και κατοίκους του Δήμου Αβδήρων, για οικιακή χρήση στην πρώτη κατοικία τους με την προϋπόθεση να η τρίτεκνη οικογένεια να έχει 3 προστατευόμενα μέλη ηλικίας έως 21 ετών.
 3. Οικογένειες με νεφροπαθείς: Ορίζεται έκπτωση 15% σε οικογένειες νεφροπαθών, δημοτών και κατοίκων του Δήμου Αβδήρων, για οικιακή χρήση στην πρώτη κατοικία τους με την προϋπόθεση ένα μέλος της οικογένειας να πάσχει από νεφροπάθεια αποδεδειγμένη με ιατρική γνωμάτευση.
 4. Οικογένειες με άτομα με αναπηρία: Ορίζεται έκπτωση 15% σε οικογένειες με άτομα με αναπηρία με την προϋπόθεση η οικογένεια να έχει ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 12.000 € και ένα μέλος της οικογένειας να έχει ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.


   

  Tsolakidis-st-eisigisi-14 03 2014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

   

 

“Σήμερα πήρα τα στοιχεία από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου και είναι ευχάριστο να πω ότι ο Δήμος παρουσιάζει πλεόνασμα.  Οι οφειλές μας είναι  μόνο 29.000 ευρώ περίπου σε προμηθευτές και για να είμαι απολύτως ειλικρινής,  έχουμε και οφειλές περίπου 100.000 ευρώ διότι υπάρχουν τεχνικά και τυπικά προβλήματα, τα οποία προσπαθούμε να υπερπηδήσουμε, για να εξοφληθούν." σημείωσε ο Δήμαρχος Αβδήρων εκτιμώντας ότι ο Δήμος από εδώ και πέρα θα είναι πλεονασματικός.
 
Το Wi Fi των Αβδήρων
 
Η ανάπτυξη του δικτύου Wi Fi του Δήμου Αβδήρων είναι πυκνό και εξυπηρετεί από άποψη κάλυψης τους περισσότερους Δημότες και το καλοκαίρι και τις παραλίες του Δήμου. Όπως όμως σημειώθηκε κατά τις ερωτήσεις στη συνέντευξη τύπου υπάρχουν αρκετά προβλήματα και παράπονα δημοτών ως προς τη σύνδεση στο διαδίκτυο, κάτι το οποίο θα λυθεί από τους τεχνικούς άμεσα διαβεβαίωσε ο Βασίλης Τσολακίδης.
 
Τα Μουσεία στα όρια του Δήμου Αβδήρων και η λειτουργία τους.
 
Σε επισήμανσή μας ότι μετά από τις γαλάζιες σημαίες που εξασφάλισε ο Δήμος Αβδήρων, για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των τουριστών, ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο θα μπορούσε να είναι η λειτουργία των μουσείων της περιοχής με αιχμή του δόρατος αυτό των Κυπρίων,  που θα έπρεπε να λειτουργεί από το 2008, ο Βασίλης Τσολακίδης αναφέρθηκε στο σύνολο αυτών των χώρων στην περιοχή, δεσμεύτηκε το επόμενο διάστημα για τη λειτουργία τους και σημείωσε ότι η δική του πρόταση,  που ακόμη δεν βρήκε γόνιμο έδαφος για να υλοποιηθεί, είναι να τα πάρουν αυτά στα χέρια τους οι τοπικές κοινωνίες μέσα από κοινωνικές επιχειρήσεις που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει ο Δήμος.


 

Tsolskidis gia leitourgia mousion-14 03 2014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

 
 
Ο Β Τσολακίδης για τη συνεργασία με τον αντιδήμαρχό του Μπιρόλ
 
"Σε συγκέντρωση της παράταξης ο κ. Μπιρόλ δεσμεύτηκε ότι θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του η μη στις εκλογές με το συνδυασμό μας μέχρι τις 10 Μαρτίου. Ο χρόνος έχει παρέλθει, όμως εγώ δεν βάζω τελεσίγραφα, τα θέματα της μειονότητας τα προσεγγίζουμε με μια "άλλη" σκοπιά γιατί έτσι πρέπει να τα προσεγγίζουμε. Περιμένω τις επόμενες ημέρες μια δήλωση από τον κ. Μπιρόλ που θα αποσαφηνίζει την πολιτική του πορεία" είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Τσολακίδης συμπληρώνοντας: "πρέπει όμως να είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι εάν διαλέξει άλλο δρόμο  και όχι αυτόν της παράταξης, δεν θα μπορεί πλέον να έχει και το ρόλο του Αντιδημάρχου."

 

Tsolskidis gia synergasia me mpirol-14 03 2014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

 
Κοινωνικά
Πολιτικά