"Επάρκεια", η πρώτη ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ της Ξάνθης, έτοιμη για εξαγωγές!
Ετοιμάζεται για εξαγωγές και επέκταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων η πρώτη Ξανθιώτικη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ), η οποία ξεκίνησε με την παραγωγή και μεταποίηση του δίκοκκου σταριού, της γνωστής ζέας, με την επωνυμία ‘Επάρκεια’.
Επισήμως η ‘Επάρκεια’ λειτουργεί ως ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ από τον Αύγουστο του 2013, οπότε και έλαβε την επίσημη έγκριση από το υπουργείο Εργασίας και σήμερα , επτά μήνες μετά, τα προϊόντα της διατίθενται σε καταστήματα διατροφής της πόλης, σε αντίστοιχα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και το κυριότερο όλων, ετοιμάζεται για εξαγωγές στη Σουηδία !
Τα ζυμαρικά της ‘Επάρκειας’ προέρχονται από αειφόρο καλλιέργεια χωρίς χρήση χημικών λιπασμάτων – ούτε καν ζιζανιοκτόνων- δίκοκκου σιταριού με την προσθήκη ζεόλιθου.
Παράλληλα ολοκληρώνονται οι απαιτούμενες διαδικασίες για την παραγωγή μπύρας από δίκοκκο σιτάρι και έπονται μια σειρά από δραστηριότητες από κατασκευή σχετικών αγροτικών μηχανημάτων μέχρι επέκταση στον τομέα της αλιείας κ.α.
Ο ένας εκ της ομάδας των πέντε συμπολιτών που τόλμησαν να επενδύσουν μέσω των ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π ο κ. Αντώνης Κουτσούμπας, μίλησε σήμερα στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου για το όλο εγχείρημα, το νομικό και θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, την μέχρι τώρα πορεία της ‘Επάρκειας’, τα περίφημα ποιοτικά ‘λειτουργικά τρόφιμα’ που θα συνεχίσει να μας προσφέρει σε προσιτή τιμή ώστε να τα εντάξουμε όλοι στη διατροφή μας και τις επεκτάσεις που σχεδιάζει.
Ακούστε τον κ. Αντώνη Κουτσούμπα.