Η εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ΑΜΘ

Την ημερίδα παρακολούθησαν -12- Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  27 Μαΐου 2026, εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής ημερίδας παρακολούθησαν συνολικά οκτώ  στελέχη – διαπραγματευτές καθώς και ένας Ψυχίατρος και τρεις ψυχολόγοι – Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι υπηρετούν σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. 

Τον συντονιστικό ρόλο της ημερίδας είχε Αξιωματικός της Ειδικής Εκπαιδευτικής Ομάδας Διαπραγματευτών, ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά