Ξάνθη: Έρχεται η 2η γιορτή γαστρονομίας Xanthi Taste

Η Περιφέρεια ΑΜΘ – Π.Ε. Ξάνθης, ο Δήμος Ξάνθης, το Επιμελητήριο Ξάνθης και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων ΠΕ Ξάνθης συνδιοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την γιορτή γαστρονομίας XANTHI TASTE 2.

Η φετινή διοργάνωση θα είναι ένα διήμερο γιορτής για τη γαστρονομία της Ξάνθης και τα ανεξάντλητα γαστρονομικά διαμάντια του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12/6/2026, στο Παλαιό Δημαρχείο, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση οινογνωσίας από τον διακεκριμένο δημοσιογράφο οίνου κ. Κόγια, στην οποία θα συμμετάσχουν οι τοπικοί αμπελώνες της Π.Ε. Ξάνθης.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τοπικά εδέσματα από τις μαθητείες μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής της ΔΥΠΑ, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το Ωδείο “ΕΝ ΡΥΘΜΟ” της κ. Ξανθοπουλίδου.

Το Σάββατο 13/6/2026, στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης και ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της δράσης όπου ο γνωστός σεφ κ. Βασίλης Καλλίδης θα μαγειρέψει σε ζωντανή μετάδοση συνταγές αποκλειστικά με τοπικά προϊόντα της ΠΕ Ξάνθης.

Στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς θα υπάρχει έκθεση τοπικών προϊόντων της περιοχής!

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης