Το ΚΚΕ Ξάνθης για τις διακοπές υδροδότησης στα Κιμμέρια

Λίγη ντροπή δε βλάπτει…

Η Κ.Ο. Ξάνθης του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της «αστυνομικού», παραδειγματικού χαρακτήρα επιχείρησης διακοπής υδροδότησης σε λαϊκές οικογένειες στα Κιμμέρια τις τελευταίες μέρες.

Με «πλούσιο» φωτορεπορτάζ η διοίκηση της ΔΕΥΑΞ επαίρεται γιατί κατακαλόκαιρο μέσα στον καύσωνα άφησε οικογένειες στα Κιμμέρια χωρίς το πολύτιμο αγαθό του νερού με τη συνδρομή πολυποίκιλων αστυνομικών δυνάμεων. Το κείμενο του δελτίου τύπου δεν αφήνει παρερμηνεία για τον εκφοβιστικό – παραδειγματικό χαρακτήρα της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων. «Η Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης επισημαίνει ότι οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εφαρμογής των προβλεπόμενων διαδικασιών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και της ανάγκης για ίση αντιμετώπιση όλων των καταναλωτών. Παράλληλα, καλεί τους οφειλέτες που αντιμετωπίζουν εκκρεμότητες να απευθύνονται στις υπηρεσίες της Επιχείρησης, προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαθέσιμες δυνατότητες ρύθμισης και τακτοποίησης των οφειλών τους.»

Προκλητική η προσπάθεια καλλιέργειας του κοινωνικού αυτοματισμού με την επίκληση της «ανάγκης για ίση αντιμετώπιση όλων των καταναλωτών».

Μάλλον, μετά το προσωρινό «πάγωμα» των πρόσφατων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΞ βρέθηκε άλλος τρόπος για να ρεφάρουν τη χασούρα και «γεμίσουν τα ταμεία».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μετατροπής του νερού σε εμπόρευμα με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας των επιχειρήσεων ύδρευσης που επιτείνεται και με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.

Απέναντι στην πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης που υπηρετούν η ΝΔ, ο όλος ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι ο λαός, με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του, μπορεί να βάλει εμπόδια διεκδικώντας φτηνό, ελεγμένο και ποιοτικό νερό, έργα υποδομής από το κράτος, χωρίς ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης. Να ανοίξει δρόμο προοπτικής, για νερό - κοινωνικό αγαθό για τις ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, κι όχι εμπόρευμα στα χέρια των ομίλων!

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς νερό

Να επανασυνδεθούν όλες οι παροχές υδροδότησης που διακόπηκαν λόγω χρεών!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά