Το 40,9 % των μαθητών Α’Λυκείου της Ξάνθης μετεξεταστέοι ! Στο 35% το ποσοστό αποτυχίας σε όλη τη χώρα !

Το 40,9 % αγγίζει το ποσοστό αποτυχίας των μαθητών της Α’Λυκείου στο Νομό Ξάνθης , οι οποίοι δεν κατάφεραν να περάσουν στις εξετάσεις και βρέθηκαν  μετεξεταστέοι.

Η Ξάνθη καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό αποτυχίας μετά τη Ζάκυνθο σε επίπεδο χώρας καθώς 287 μαθητές της Α’Λυκείου από τους συνολικά 701 καλούνται να επανεξεταστούν το Σεπτέμβριο ενώ 11 έμειναν στην ίδια τάξη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύγκριση με την περυσινή χρονιά αναδεικνύει και το μέγεθος της αποτυχίας να ‘συναγωνιστούν’ την περίφημη Τράπεζα Θεμάτων οι μαθητές της Α’Λυκείου στο Νομό: ήταν μόλις 1,6 % .

Το δε ποσοστό αποτυχίας σε όλη τη χώρα αγγίζει το 35%!

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης αποφάσισε να συνδράμει με δωρεάν μαθήματα τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’Λυκείου που βρέθηκαν μετεξεταστέοι με τη λειτουργία Σχολείου Αλληλεγγύης και για το σκοπό αυτό καλεί τους εκπαιδευτικούς της Ξάνθης να δηλώσουν συμμετοχή για τη λειτουργία της δομής μετά τις 15 Αυγούστου, επικοινωνώντας με την τοπική ΕΛΜΕ.

Εντωμεταξύ η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Μαρία Λουκοπούλου , μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο υπενθύμισε τις επιφυλάξεις που δημοσίως είχε εκφράσει η τοπική ένωση για την καθυστέρηση λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων και απάντησε σε προβληματισμούς και ερωτήματα γονέων σχετικά με το θέμα.

Ακούστε τη συνέντευξη.

Εκπαιδευτικά