Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια, ημερίδα για τη Θράκη, ίδρυση ‘Φίλων της Σημαίας’ στον θερινό προγραμματισμό της ΕΑΑΣ Ξάνθης

Το θερινό πρόγραμμα δράσεων της ΕΑΑΣ Ξάνθης γνωστοποίησε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης κ. Γεώργιος Γεωργιάδης καλώντας για μια ακόμη φορά τους συμπολίτες και τους τοπικούς φορείς να συνδράμουν στις προσπάθειες της Ένωσης.

Σε ότι αφορά τους εκκλησιασμούς προγραμματίζονται δύο ακόμη μέσα στον Ιούλιο-στις 12 του μήνα στον Ιερό Ναό εντός του στρατοπέδου στη Γλαύκη και στις 13 στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού στο Ωραίο, ο οποίος έχει υιοθετηθεί από το σύλλογο Τριτέκνων Ξάνθης- ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Ναό των Σατρών σε συνεργασία με το Δ’Σ.Σ. και τις τεχνικές υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας.

Στις 23 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί στην Ξάνθη η ημερίδα που διοργανώθηκε τέλη Μαϊου στην Αθήνα από την Ακαδημία Αθηνών και το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ για τη Θράκη με θέμα: ‘Θράκη:παρόν και μέλλον’.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης οι διοργανωτές αποδέχθηκαν το αίτημα του να παρουσιασθεί η ημερίδα στο κοινό της περιοχής και ήδη ζητήθηκε η συνδρομή των τοπικών αρχών για τη διεξαγωγή της ημερίδας στην Ξάνθη (σ.σ.: την επόμενη ημέρα, 24 Οκτωβρίου, η ίδια ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή).

Επίσης, προγραμματίζεται η ίδρυση ομίλου ‘Φίλων της Σημαίας’ , ο οποίος θα αναλάβει την τοποθέτηση ιστού 12 μέτρων και σημαίας διαστάσεων 4,30 Χ 6,30 μέτρων στην τοποθεσία Αυγό.

Ακούστε τον κ. Γ.Γεωργιάδη.

 

Θρησκευτικά
Τοπικά