Γιορτές Κόσυνθου-Γιορτές Παιδείας και Πολιτισμού από το Δίκτυο Λόγου και Πράξης

Για τέταρτη χρονιά το Δίκτυο Λόγου και Πράξης διοργανώνει στο Μονοπάτι της Ζωής τις Γιορτές Κόσυνθου από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου.

Ο συντονιστής του Δικτύου, φιλόλογος –συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ενημέρωσε για το φετινό πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων, σημειώνοντας ότι εντάσσονται στη γενικότερη φιλοσοφία του Δικτύου που δεν είναι άλλη από την άμεση, συμμετοχική, δημιουργική δημοκρατία.

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων θα εγκαινιαστεί μια ακόμη Φωλιά Βιβλίου στην πλατεία μπροστά από το Μονοπάτι της Ζωής και θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ για την Ξάνθη.

ΤΗ δεύτερη ημέρα διοργανώνεται hip-hop festival – για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά- με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ξάνθη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Το φεστιβάλ και φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Παντελή (Nimbus – D).

Η τελευταία ημέρα, υπό την επιμέλεια και την παρουσίαση του Βασίλη Μπουζούρη, θα είναι αφιερωμένη στο Γιώργο Ζαμπέτα.

Εντωμεταξύ, στο ξεκίνημα της συζήτησης με το Θ.Μουσόπουλο, του ζητήσαμε ένα σχόλιο για το υψηλό ποσοστό αποτυχίας στις εξετάσεις, των μαθητών της Α΄Λυκείου στην Ξάνθη.

Καταθέτοντας την εμπειρία του και  ‘διαβάζοντας’ πίσω από τους αριθμούς των ποσοστών , εξήγησε τους λόγους που -κατά την άποψη του –  αποκάλυψαν το συγκεκριμένο ποσοστό.

Ακούστε τη συνέντευξη.

Πολιτιστικά
Τοπικά