Λήμνος. Ο απόλυτος προορισμός των Βορειοελλαδιτών και όχι μόνο.Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι ξενοδόχοι Θράκης-Λήμνου

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή αποτελέσματα  επί των προοπτικών στον τομέα του τουρισμού, αποφάσισαν οι Ενώσεις Ξενοδόχων Θράκης και Λήμνου.

Αυτές τις ημέρες επισκέπτεται την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου, κ. Στέλιος Μάντζαρης.

Οι επαφές του με συναδέλφους του στην περιοχή, σχετίζονται με την επίλυση κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι στις συγκεκριμένες περιοχές αλλά και στην επίτευξη συνεργασιών που μπορούν να λειτουργήσουν θετικά και για την Θράκη και για το νησί της Λήμνου.

Ο Λιμενάρχης της Λήμνου Δημήτρης Συμεωνίδης, λειτουργεί ως καλός πρεσβευτής της Θράκης στη Λήμνο και αντίστροφα, καθώς υπηρέτησε για αρκετά χρόνια στο Πόρτο Λάγος και εδώ και έναν περίπου χρόνο υπηρετεί στη Λήμνο. Τον ευχαριστούμε που μας έφερε σε επαφή με το νησί και μας έδωσε τη δυνατότητα της αμφίδρομης Επικοινωνίας.

Στέλιος Μάντζαρης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολο Αγκόρζα, επισκέφθηκε το Δημοτικό Ραδιόφωνο και μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του για τις τουριστικές δυνατότητες της Λήμνου- κοντινός, οικονομικός προορισμός για τους Θρακιώτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων άλλωστε εδώ και χρόνια τον τιμούν- αλλά και για τα προβλήματα , μικρά και μεγάλα, που δεν επιτρέπουν στους επαγγελματίες του κλάδου και στις τοπικές κοινωνίες να επωφεληθούν από τις υπαρκτές μεν προοπτικές προσέλκυσης επισκεπτών, οι οποίες όμως δεν τυγχάνουν υποστήριξης από την Πολιτεία και τους θεσμοθετημένους φορείς της, όπως για παράδειγμα η Τ.Α.

Τόσο ο κ. Μάντζαρης όσο και ο κ. Αγκόρζας όχι μόνο δεν αρνήθηκαν ότι Θράκη και Λήμνος δεν αποτελούν για την Πολιτεία «τουριστικό προορισμό» αλλά υποστήριξαν ότι η μέχρι τώρα αντιμετώπιση και κυρίως  με την κατάργηση και υποβάθμιση των Λιμενικών Αρχών στην Θράκη και τα άλυτα εδώ και χρόνια ζητήματα που ανακύπτουν με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο, το αποδεικνύουν.

Στόχος των δύο Ενώσεων είναι να ζητήσουν τη συνδρομή και τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμων και Περιφερειών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων ώστε να ασκηθεί πίεση προς την Πολιτεία για να διευκολύνει – και μέσω των αιρετών θεσμών που την εκπροσωπούν – το έργο των επαγγελματιών του κλάδου και κατ’ επέκταση των τοπικών κοινωνιών εντός των οποίων δραστηριοποιούνται.

Ακούστε τη συνέντευξη.

18.07.14 ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ - ΑΓΚΟΡΤΖΑΣ ΛΗΜΝΟΣ - ΘΡΑΚΗ by Radio899 on Mixcloud

Οικονομικά