Ικανοποίηση διοργανωτών για το 2ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Ξάνθη

Την ικανοποίηση των διοργανωτών για το δεύτερο πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Ξάνθη, εξέφρασε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ο διευθυντής της ΦΕΞ κ. Πασχάλης Ξανθόπουλος.

Περίπου 1.000 άτομα επισκέφθηκαν την Ξάνθη το τριήμερο 18-20 Ιουλίου- χορευτές,  συνοδοί, μέλη Δ.Σ. συλλόγων κ.α.- από όλη τη χώρα αλλά και από τον Καναδά και την Αυστραλία , στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου και των δύο ιστορικών συλλόγων της Ξάνθης, του Λυκείου των Ελληνίδων και της ΦΕΞ.

Φέτος στη διοργάνωση συμμετείχε ο Δήμος Ξάνθης ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφερε και το Δ.Π.Θ ώστε να προβληθεί διαδικτυακά το τριήμερο Αντάμωμα από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης σε όλη την ομογένεια από τη Δημόσια Τηλεόραση.

6ο Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής από τη ΦΕΞ

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε και στην πορεία του 6ου Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής που ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 10 Αυγούστου με εξαιρετικές μουσικές εκδηλώσεις και παράλληλα σεμινάρια- εργαστήρια για όσους επιθυμούν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους στο συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Μέσα στην εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και το Δήμο Αβδήρων, όπως η τέλεση του εσπερινού στο Πολύστυλο , η συναυλία με την ορχήστρα νέων και εφήβων του συλλόγου ‘Ρωμανός ο Μελωδός’ από τη Θεσσαλονίκη στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου, την Παρασκευή στις 20:00, και η εκδήλωση στο αρχοντικό Παμουκτσόγλου με Μικρασιατική μουσική και παραμύθια της Ανατολής, την Κυριακή στις 20:00. Ακολουθεί η συναυλία στον Τεκέ και το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με προβολή ντοκιμαντέρ στην αυλή με τα Χαμάμ για την ανατολική μουσική.

Ακούστε τον κ. Πασχάλη Ξανθόπουλο.

21.07.14 ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΑΡ.ΣΥΛΛΟΓΩΝ by Radio899 on Mixcloud

Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά