Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στην Σχολή Χορού του Δήμου Ξάνθης

Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι νέες εγγραφές στη Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και θα ολοκληρωθούν στις 30 του μήνα. Για μια ακόμη χρονιά, από ότι φαίνεται από τη μέχρι τώρα πορεία των εγγραφών, οι συνδημότες εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα χέρια των έμπειρων δασκάλων κ.κ. Στυλίδου Μαρίνας, υπεύθυνης στον κλασικό χορό  και Κωνσταντίνας Κουρτέση, υπεύθυνης στα τμήματα μοντέρνου-σύγχρονου χορού.

Τη νέα χρονιά θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα : Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά ηλικίας από τρεισήμισι ετών, κλασικού χορού αρχαρίων και προχωρημένων, Μοντέρνου free style, Hip-Hop αρχαρίων και προχωρημένων, Ζούμπα για παιδιά και ενήλικες και σύγχρονου χορού.

Η μία εκ των δύο δασκάλων της Σχολής, κ. Κωνσταντίνα Κουρτέση, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου για τη δουλειά που γίνεται στη Σχολή και για τα τμήματα που θα λειτουργήσουν τη νέα χρονιά.

Η σχολή χορού του Δήμου Ξάνθης είναι αναγνωρισμένη από το υπουργείο Πολιτισμού και φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τον μαγευτικό κόσμο της κίνησης, του ρυθμού, του χορού, να αναπτύξει την προσωπικότητά τους μέσα από τη γνώση, την αρμονία, την καλλιτεχνική έκφραση.

Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν τον εσωτερικό τους κόσμο με την κίνησή τους, να βιώνουν τη μουσική με το σώμα τους, να επικοινωνούν και φυσικά να χορεύουν, ανοίγοντας συγχρόνως τους πνευματικούς τους ορίζοντες στις παγκόσμιες τάσεις του χορού και των άλλων τεχνών

Ακούστε την κ. Κωνσταντίνα Κουρτέση.

Εκπαιδευτικά
Τοπικά