Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών/ Έντονο ενδιαφέρον από τους Ξανθιώτες

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών πολιτών ιδρύθηκε με έδρα την Καβάλα και έχει  σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα με σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, ημερίδων,  διαλέξεων, καθώς  και συνεδρίων με επίκαιρα όσο και διαχρονικά  θέματα και ζητήματα.

Ο εν λόγω εκπαιδευτικός φορέας, δραστηριοποιείται στα πλαίσια της δια βίου μάθησης και στοχεύει στη διαρκή επιμόρφωση του πολίτη με παροχή ποιοτικής και έγκυρης γνώσης, που βασίζεται  στην ελεύθερη επιλογή με κριτήριο το προσωπικό ενδιαφέρον.

Το μορφωτικό πρόγραμμα είναι ευέλικτο και μπορεί να διευρύνει ή και να επανακαθορίζει  τους κύκλους του προγραμματισμού του με ποικίλα γνωστικά αντικείμενα από διαφορετικούς χώρους του επιστητού.

Ακούστε την κ. Χατζηνικολάου, να ενημερώνει για το συγκεκριμένο φορέα υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο , το οποίο είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.

02.10.14 ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Σ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ by Radio899 on Mixcloud

 

Πανεπιστημιακοί καθηγητές και άλλοι διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες  καλούνται, μέσα από τις συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στους ενδιαφερομένους έγκυρες γνώσεις αλλά και γόνιμους προβληματισμούς που αναφέρονται στην ψυχολογία, κοινωνιολογία, ιστορία, τη γλώσσα, την αρχαιογνωσία, την παιδαγωγική, την ιατρική, τις φυσικές επιστήμες, την ιστορία της τέχνης, την τέχνη και τον κριτικό λόγο, τη νεοελληνική λογοτεχνία. Έτσι, η συμμετοχή των πολιτών στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα δύναται – εκτιμούν οι Ενεργοί Πολίτες- να αποβεί γόνιμη και κοινωνικά ωφέλιμη.

Στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο της Καβάλας φοιτούν αρκετοί Ξανθιώτες, ενημερώνει η σχολική σύμβουλος κ. Σοφία Χατζηνικολάου. Στους σπουδαστές παρέχονται εκπτωτικά οφέλη και για τη μετακίνηση τους και όχι μόνο ενώ στο τέλος των σπουδών τους λαμβάνουν βεβαιώσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν στα βιογραφικά τους.

Οι εγγραφές βρίσκονται σε εξέλιξη και εντός του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει και η λειτουργία των τμημάτων.

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά