Ετοιμάζεται για την επετειακή 50η διοργάνωση των ΘΛΕ το Κέντρο Πολιτισμού

Με τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων της Ξάνθης συναντήθηκαν χθες ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου ώστε να γίνει μια πρώτη γνωριμία μεταξύ τους αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς ενόψει της διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

Ήδη η νέα διοίκηση προχώρησε στην ενημέρωση των αρμόδιων διευθύνσεων και υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών ώστε εγκαίρως να αντιμετωπίσει τα φορολογικής φύσης ζητήματα, τα οποία στις τελευταίες διοργανώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου προβλημάτισαν συλλόγους και Κέντρο Πολιτισμού, ζητώντας απαλλαγή από φορολογικές υποχρεώσεις.

Στη χθεσινή συνάντηση αναπτύχθηκε ο πρώτος προβληματισμός ενόψει της φετινής, 50ης, διοργάνωσης παράλληλα όμως τέθηκαν και τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους συλλόγους, όπως οι φορολογικές απαλλαγές και τα οικονομικά τους.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου, κ. Πασχάλης Λύρατζης , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου αναφέρθηκε στον προβληματισμό των εκπροσώπων των συλλόγων για τα παραπάνω θέματα επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή και το Κέντρο Πολιτισμού θα σταθούν αρωγοί και παράλληλα γνωστοποίησε την στόχευση της νέας Διοίκησης να καταστεί το Καρναβάλι της Ξάνθης περισσότερο αναγνωρίσιμο και ελκυστικό σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και τις γειτονικές χώρες.

Όπως τόνισε ο κ.Πασχάλης Λύρατζης αυτή η στόχευση η οποία θα αρχίσει βήμα – βήμα από φέτος να οργανώνεται απαιτεί τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και των συλλόγων του επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου της Ξάνθης, την οποία και θα επιδιώξει το Κέντρο Πολιτισμού.

Ακούστε τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού κ. Πασχάλη Λύρατζη.

 

07.10.14 ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ by Radio899 on Mixcloud

 
Κοινωνικά