Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο

Τις πρώτες προτεραιότητες των υπηρεσιών που εποπτεύει και προΐσταται, γνωστοποίησε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο νέος Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα καθαριότητας – και όχι μόνο- κ. Χασάν Ογλού Φερτούν.

Καθαριότητα και αδέσποτα μπήκαν, εκ των πραγμάτων, ανάμεσα στα κυρίαρχα θέματα καθώς αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας των δημοτών.

Ήδη με την διαμόρφωση της ανατολικής πλευράς της κεντρικής πλατείας –σ.σ.: οι εργασίες ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα- η υπηρεσία προγραμμάτισε την προμήθεια και τοποθέτηση υπόγειων, καλαίσθητων και μεγάλης χωρητικότητας, κάδων ώστε να ευπρεπιστεί το κέντρο της πόλης.

Ο κ. Φερτούν ζήτησε τη συνεργασία των συνδημοτών ώστε η ενημέρωση της υπηρεσίας και η ανταπόκριση της να είναι άμεση. Σύντομα, γνωστοποίησε, θα διανεμηθεί φυλλάδιο προς τους συνδημότες μέσω του οποίου αφενός μεν η υπηρεσία θα ζητά τη συνεργασία τους αφετέρου θα ενημερώνονται οι πολίτες για τις δυνατότητες εξυπηρέτησης τους από αυτήν.

Ο Κ. Φερτούν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους επαγγελματίες της αγοράς οι οποίοι οφείλουν να διαχειρίζονται καλύτερα τα μεγάλα χάρτινα κιβώτια ώστε να μην υπερχειλίζουν οι κάδοι.

Σε πρώτη προτεραιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας εντάχθηκαν τα σχολεία της πόλης όπου έγιναν αντικαταστάσεις κάδων – όπου απαιτούνταν- και καθαρισμός του προαύλειου και αύλειου χώρου τους.

Ο κ. Φερτούν στάθηκε ακόμη στο θέμα των αδέσποτων, γνωστοποιώντας το υπάρχον νομικό πλαίσιο προς τους συνδημότες – σ.σ.: ο νόμος ορίζει να συλλέγονται, να στειρώνονται, να επιδέχονται της ιατρικής φροντίδας και να επιστρέφονται στο οικείο τους περιβάλλον-  τονίζοντας παράλληλα ότι το πρόβλημα είναι όντως μεγάλο και αναζητείται από την υπηρεσία τρόπος επίλυσης του εντός φυσικά του νομικού πλαισίου.

Διαβεβαίωσε, τέλος, τους συνδημότες ότι οι παρεμβάσεις της υπηρεσίας θα είναι άμεσες, και στο κέντρο και στις συνοικίες της πόλης, με επιτόπιες επισκέψεις και του ιδίου και των συνεργείων, όταν οι δημότες το ζητούν.

Ακούστε τον αντιδήμαρχο Χασάν Ογλού Φερτούν.

07.10.14 ΦΕΡΤΟΥΝ by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά