Ο Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στο δυστύχημα που συνέβη το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Στο δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών, ζήτησε να αναφερθεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος λίγο πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης συνεδρίασης.

Μετά τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστασίου Νεράντζη, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε τα ακόλουθα:

 «Θα μου επιτρέψετε όμως να ξεκινήσω εκφράζοντας την οδύνη και την συντριβή μας, τόσο η πολιτική, όσο και η στρατιωτική ηγεσία για το δυστύχημα που στοίχισε την ζωή τριών παλικαριών μας, κατά τη διάρκεια άσκησης.

Ήταν ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα, τα αίτια του οποίου διερευνώνται αυτή τη στιγμή. Δεν έχω παρά να πω ότι πέρα από την συντριβή, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα πενθούν.

Πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους, αλλά πενθούν και οι οικογένειές τους. Αυτή τη στιγμή, οι οικογένειες των παλληκαριών δεν είναι μόνες, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως εμείς.

Σας είπα πρωτύτερα ότι διερευνώνται τα αίτια διότι όλοι αιφνιδιαστήκαμε απ’ αυτό που συνέβη. Πιστεύω ότι η έκβαση αυτής της έρευνας θα φωτίσει αυτό που συνέβη. Έτσι θα ήθελα να ξεκινήσω κύριε Πρόεδρε γιατί αυτό συνέβη πριν από λίγο και νομίζω ότι διερμηνεύω και τα δικά σας αισθήματα.

Θέλω να επισημάνω ότι αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον, διότι το καθήκον δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που σε χρειάζεται η Πατρίδα σε δύσκολες στιγμές αλλά και κατά τη διάρκεια όλης αυτής της θητείας, τα παλικάρια μας αυτά εκπαιδεύονται ακριβώς για να είναι έτοιμα. Και τους αποδίδουμε σήμερα πέραν τον σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί».

 

Αστυνομικά
Πολιτικά