Ξάνθη 22-26 Οκτωβρίου.Συνέδριο-Σεμινάριο μητρικού θηλασμού "Μιλένα Ρούζκοβα 2014".

«Η ικανότητα μιας μητέρας δεν μετριέται με τις σταγόνες γάλακτος που από το στήθος της μεταφέρονται στο στόμα του παιδιού, ούτε φυσικά με τα γραμμάρια τεχνητού γάλακτος που τρέχουν από το μπιμπερό στο στόμα του. Η ικανότητά της μετριέται μόνο με την αγάπη που διαχέεται ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί»

Για 3η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί στη Ξάνθη το επιστημονικό συνέδριο-σεμινάριο μητρικού θηλασμού «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΖΚΟΒΑ» το οποίο διοργανώνεται από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, το παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και την επιτροπή θηλασμού του Γ.Ν.Ξάνθης. Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες – ειδικοί του μητρικού θηλασμού και απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας (παιδίατροι, γυναικολόγοι, γενικοί γιατροί, μαίες, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, φαρμακοποιοί κ.α).

Θα συζητηθούν τα νέα επιστημονικά δεδομένα για το ρόλο του θηλασμού στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, τους κινδύνους από τον μη θηλασμό, τρόποι αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων, το νομικό πλαίσιο προστασίας του θηλασμού από τα αδηφάγα συμφέροντα των εταιρειών παρασκευής υποκαταστάτων  μητρικού γάλακτος, τα οικονομικά οφέλη του θηλασμού κ.α.

ΞΑΝΘΗ (Ξενοδοχείο Ελισσώ 22-26/10/2014)

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα:     xanthiseminar.fulba.com

Κοινωνικά