Η καταλυτική επίδραση του κουκλοθεάτρου στην αγωγή των παιδιών/ Φ.Δαργενίδου-Β.Καϊτεζίδου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο

Για το δεύτερο ενημερωτικό διήμερο , 18 και 19 Οκτωβρίου, πάνω στο παραμύθι και την θεατροποίηση του, μέσα από σωματικό θέατρο, μαύρο θέατρο και κουκλοθέατρο, ενημέρωσε γονείς και παιδιά η κουκλοπαίκτρια, κουκλοποιός και υπεύθυνη του τμήματος κουκλοθεάτρου της ΦΕΞ, κ. Φιλιώ Δαργενίδου.

Ήδη προηγήθηκε το πρώτο διήμερο στις 11 και 12 του μήνα και αμέσως μετά το δεύτερο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η κ. Δαργενίδου και οι συνεργάτες της ετοιμάζονται για το ετήσιο σεμινάριο που θα ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου.

Η κ. Δαργενίδου εξήγησε τη μεθοδολογία που ακολουθείται μέσω του θεάτρου και της κούκλας προκειμένου να αποφορτίζονται από αρνητικά συναισθήματα τα παιδιά ενώ η μαθήτρια της – και σημερινή συνεργάτιδα της- κ. Βικτώρια Καϊτεζίδου κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία από τη συμμετοχή της στην ομάδα της κ. Δαργενίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενημερωτικό διήμερο του ερχόμενου Σαββατοκύριακου μπορούν να το παρακολουθήσουν, δωρεάν, παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, εκπαιδευτικοί και νέοι γονείς. Θα πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης  από τις 18:00 έως τις 20:00 και τις δύο ημέρες.

Ακούστε τη συνέντευξη με τις κ.κ. Φιλιώ Δαργενίδου και Βικτώρια Καϊτεζίδου.

16.10.14 ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΩ ΔΑΡΓΕΝΙΔΟΥ-ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΑΙΤΕΖΙΔΟΥ by Radio899 on Mixcloud

Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά