Η ΛΑ’ ΕΠΚΑ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων παρουσιάζει τους θησαυρούς της περιοχής στο ευρύ κοινό

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για τρίτη συνεχή χρονιά οργανώνει εβδομάδα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Φέτος η εβδομάδα αυτή είναι από 18 έως 26 Οκτωβρίου.

Η ΛΑ΄ ΕΠΚΑ Ξάνθης συμμετέχει στη διοργάνωση με δύο εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τη φροντίδα και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η χθεσινή ξενάγηση στο Μακεδονικό τάφο Σταυρούπολης-Κομνηνών ήταν η πρώτη και ακολουθεί στις 22 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. στον Αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων η δεύτερη η οποία περιλαμβάνει περιήγηση στην ιστορία, την ανασκαφή, τη συντήρηση και αποκατάσταση μιας αρχαίας πόλης.

Στο πλαίσιο  αυτό διοργανώνεται επίσης φωτογραφική έκθεση με τις δράσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας όπως αυτές αποτυπώνονται στη δραστηριότητα της ΛΑ΄ΕΠΚΑ Ξάνθης. Διάρκεια έκθεσης: 22 Οκτωβρίου-22 Νοεμβρίου 2014. 

Για τις παραπάνω εκδηλώσεις αλλά και για τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν έως το τέλος του 2014 από τη ΛΑ΄ ΕΚΠΑ, μίλησε  στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου η προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων κ. Κωνσταντίνα Καλλιντζή .

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

20.10.14 ΚΑΛΛΙΝΤΖΗ by Radio899 on Mixcloud

 
Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά