Γιώργος Χατζηθεοδώρου Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: "Όλα στη ώρα τους και συλλογικά…"

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο  (18-19/10) συνεδρίασε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και η  πολιτική απόφαση εγκρίθηκε, ως βάση συζήτησης, από τη συντριπτική πλειοψηφία της. Η ενωτική διάθεση που εκδηλώθηκε στην ΚΕ είναι το αποτέλεσμα του τρόπου που συλλογικά αντιμετωπίζουμε τα πράγματα.

Το άρωμα εκλογών δεν μπαίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά αποτελεί μια αναντίρρητη ανάγκη. Είναι η  μόνη διέξοδος για να αποκατασταθεί η κανονικότητα σ' αυτή τη χώρα. Δεν μπορεί να μιλάει για σταθερότητα, αυτή η κυβέρνηση, όταν γεμίζει  τον κόσμο ανασφάλεια, βιώνοντας από το 2010 μια κατάσταση μόνιμης και διαρκούς ανωμαλίας.

Στο πολιτικό επίπεδο, η αποκατάσταση περνάει μόνο μέσα από τις κάλπες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει θετικά τις συμμαχίες και τα ανοίγματα και το κόμμα θα πορευτεί ενωτικά, όπως ενωτικά οικοδομούμε συμμαχίες μέσα στην κοινωνία.   Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την Αριστερά χωρίς συμμάχους, έχοντας πάγια θέση την συνεργασία με ανθρώπους και κόμματα που αντιστέκονται απέναντι στα μνημόνια και την καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Προσδοκούμε και εργαζόμαστε, ώστε είτε άμεσα είτε σε 4 μήνες η κυβέρνηση να αναγκασθεί να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. Άρα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε συνεχή εκλογική ετοιμότητα.

Δεν μας εφησυχάζει η  διαρκής ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί γνωρίζουμε ότι μπροστά μας βρίσκεται μια τεράστια ιστορική ευθύνη και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούμε σε αυτήν. Θα δώσουμε τον αγώνα στο πολιτικό επίπεδο, αλλά και μέσα στην κοινωνία, πλησιάζοντας τον κόσμο και δίνοντας ελπίδα και προοπτική με το πρόγραμμά μας και τη στρατηγική μας.

Η δημοκρατική και συλλογική λειτουργία των οργάνων και των οργανώσεών μας είναι αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει και την αποτελεσματικότητα.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για προσωπικές πρωτοβουλίες, για προσωπικές εκφωνήσεις, για μικροπαραγοντισμούς, για όψιμους «επαναστάτες», που πλήττουν τη φερεγγυότητα του μεγάλου εγχειρήματος.

Ανοίγουμε ακόμα περισσότερο το κόμμα στην κοινωνία, συγκροτούμε συμμαχίες, με κοινωνικές αναφορές, στη βάση της αξιοπιστίας και της ανοιχτής πολιτικής συνεννόησης, χωρίς να ξεπλένουμε όμως κανέναν.   

 

 

Κοινωνικά
Πολιτικά