Α.Αγκόρτζας : θα τηρηθεί ο νόμος στην Ορφέως/ Στήνονται 5 σταθμοί μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στη πόλη σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π

Μετά τις συστάσεις αλλά και τον διάλογο με τους επαγγελματίες επί της οδού Ορφέως στην Παλιά Πόλη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, αδειών καταστημάτων και ΚΕΠ, κ. Απόστολος Αγκόρτζας, δια της υπηρεσίας αδειοδοτήσεων θα ενημερώσει και με τον πλέον επίσημο τρόπο , με αποστολή εγγράφου, τους επαγγελματίες που δεν έχουν συμμορφωθεί με τα όσα ορίζει ο νόμος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων  ότι το επόμενο βήμα δεν είναι άλλο από την ανάκληση των αδειών τους.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο κ. Αγκόρτζας γνωστοποίησε ότι χθες είχε μια ακόμη συνάντηση με τους καταστηματάρχες και από κοινού συμφωνήθηκε να τηρηθεί η νομιμότητα σε ότι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα. Παρόλα αυτά, μικρός αριθμός επαγγελματιών που ήταν παρόντες και στην χθεσινή συνάντηση δεν έδειξαν διάθεση συμμόρφωσης αφού, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος, χθες το βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί παρά τη βροχή έβγαλαν τραπεζάκια έξω.

Μετά και την έγγραφη ενημέρωση τους δεν απομένει παρά η επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος, τονίζει ο  κ.Απόστολος Αγκόρτζας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και η υπηρεσία εξάντλησαν κάθε μέσο.

Ο Αντιδήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να εφαρμοστεί ο νόμος σε  όλους τους τομείς αρμοδιότητας του.

Έτσι, ο κ. Αγκόρζας ενημέρωσε για ένα ακόμη ζήτημα , το οποίο πολλές φορές ανησύχησε την τοπική κοινωνία , την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κτίρια εντός της πόλης ακόμη και κοντά σε σχολεία.

Αξιοποιώντας άμεσα ένα πρόγραμμα και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο και προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Δήμος Ξάνθης στήνει πέντε σταθμούς μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας-ρύπανσης σε ισάριθμα κτίρια εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης, κοντά σε σχολεία και χώρους συνάθροισης, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο το οποίο είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε συνοικίες της Ξάνθης. Ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τα παράνομα σημεία εκπομπής και να επεμβαίνει άμεσα.

Ακούστε τον Α.Αγκόρτζα.

 

23.10.14 ΑΓΚΟΡΤΖΑΣ by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά