Γ.Πατούλης-Χ.Δημαρχόπουλος για τις εκλογές της ΚΕΔΕ: διεκδικούμε ισχυρή θεσμικά και αυτάρκη οικονομικά τοπική αυτοδιοίκηση

Στο νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), εξελέγη ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, το οποίο προέκυψε από τις χθεσινές εκλογικές διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος της Ξάνθης κατήλθε υποψήφιος για το Δ.Σ της ΚΕΔΕ στο πλευρό του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, με το ‘Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση’, το οποίο ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη κατάφερε και συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των 16 εδρών,  με τις άλλες παρατάξεις να συγκεντρώνουν συνολικά 14 έδρες (μια έδρα καταλαμβάνει λόγω της θεσμικής του ιδιότητας ως δήμαρχος Αθηναίων ο Γ.Καμίνης).

Ο Δήμαρχος, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο του, στην  οι συνάδελφοι του, κατατάσσοντας τον με την ψήφο τους έβδομο σε σειρά εκλογής με 102 σταυρούς:’ στόχος μας, είναι να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε μια θεσμικά ισχυρή, ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη τοπική αυτοδιοίκηση που να μπορεί να επιτελεί το έργο που της αναθέτει η κοινωνία. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση υπέστη μεγάλη συρρίκνωση, και σε οικονομικούς πόρους και σε ελευθερία κινήσεων, που δεν της επιτρέπει να παρέμβει αποτελεσματικά σε βασικούς τομείς των αρμοδιοτήτων της. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει’, τόνισε.

Ακούστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης και μέλους του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Χ.Δημαρχόπουλου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

24.10.14 ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΔΕ by Radio899 on Mixcloud

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου – και νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ- κ. Γιώργος Πατούλης, με δηλώσεις του στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, υπογράμμισε ότι με πρόγραμμα, συνέπεια και ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών και διεκδικήσεων και απαγκιστρωμένη από κομματικές αγκυλώσεις, η τοπική αυτοδιοίκηση ανακτά και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα :’ αυτό είναι για εμάς το στοίχημα’, τονίζει και προσθέτει: ‘οι ανισότητες που δημιουργήθηκαν ανάμεσα σε δήμους του κέντρου και της περιφέρειας, στόχος μας είναι να εκλείψουν και με ισότιμη μεταχείριση να διεκδικήσουμε ενωμένοι μια θεσμικά ισχυρή και οικονομικά αυτάρκη τοπική αυτοδιοίκηση’.

Ο κ.Πατούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο και το ρόλο που αναλαμβάνει με την εκλογή του στο νέο Δ.Σ της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος για το σύνολο της Περιφέρειας Α.Μ-Θ ως προς την επίτευξη των βασικών και αδιαπραγμάτευτων αρχών της αυτοδιοίκησης, μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.  

Ακούστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου και νέου Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλη και

24.10.14 Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ by Radio899 on Mixcloud

Πολιτικά