Ικανοποίηση του ΠΑΜΕ για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας/ Παρών και ο Γ.Κολλάρος : ‘ήταν λαϊκό ξέσπασμα με ηχηρό μήνυμα’, δηλώνει

Λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης και διεκδίκησης, στο οποίο έδωσε δυναμικό παρών η Ξάνθη, χαρακτήρισε το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε στην Αθήνα το ΠΑΜΕ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ξάνθης κ. Γιώργος Κολλάρος.

Ο ίδιος συμμετείχε στην κινητοποίηση όπως και πολλοί συμπολίτες, μέλη σωματείων και συλλόγων της Ξάνθης, μαζί με πάνω από 900 σωματεία από όλη την Ελλάδα τα οποία πήραν αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με αιχμή του δόρατος την ανεργία.

Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης ήταν :’δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα’ και μοναδική διεκδίκηση των διαδηλωτών η ανατροπή μιας πολιτικής που εξαθλιώνει ανέργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες, σπουδαστές.

Παράλληλα ο κ. Κολλάρος σχολίασε και θέματα της τρέχουσας τοπικής και όχι μόνο επικαιρότητας (ακολουθεί η παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου στο τέλος του κειμένου).

03.11.14 ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ by Radio899 on Mixcloud

 

Ανακοίνωση της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο

 

Για το συλλαλητήριο, και την συμμετοχή των Ξανθιωτών σε αυτό, εξέδωσε ανακοίνωση η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει και τα παρακάτω:

 

«Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την αμέτρητη ανθρωποθάλασσα που κατέκλυσε το Σάββατο το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας και δημιούργησε ένα πολυπληθές εργατικό-λαϊκό ποτάμι που πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους.

Οι περίπου 1000 αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων και μαζικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την πραγματοποίηση του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου με κεντρικό σύνθημα «Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα», ένωσε στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία και μετανάστες.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες ανέργους, εργάτες, Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, Δημόσιους υπαλλήλους, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, που πήραν απόφαση συμμετοχής να μεταβούν από την Ξάνθη στην Αθήνα, μαζικοποίησαν και μετέφεραν το μήνυμα του λαϊκού ξεσηκωμού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.

Το μεγαλειώδες Πανελλαδικό Συλλαλητήριο είναι λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης. Δόθηκε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε! Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, ανυπότακτα να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους.

Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν την πάλη για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, στις 27 Νοέμβρη. Να συζητήσουν πλατιά, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συσκέψεις, να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε κάθε λαϊκό σπίτι το μήνυμα, ο παλμός και η αποφασιστικότητα του σημερινού συλλαλητηρίου.

Η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να διεκδικήσουμε παντού αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ουσιαστική προστασία των ανέργων, καμία παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Να δυναμώσει η εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, με τα κόμματα που την υπηρετούν.»

 

 

Πολιτικά