Το Σαββατοκύριακο πέφτει η αυλαία των συναυλιών στην ‘Ξάνθη του Μ.Χατζηδάκι’

Με δύο μοναδικές συναυλίες, το φεστιβάλ ‘η Ξάνθη του Μ.Χατζηδάκι’ της ΦΕΞ, κλείνει το συναυλιακό μέρος της φετινής διοργάνωσης και ετοιμάζεται για την οριοθέτηση των βάσεων για την επόμενη πενταετία.

Το Σάββατο στις 20:30 στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ, θα δοθεί για πρώτη φορά συναυλία στην Ξάνθη με τσέμπαλο-σ.σ : είναι το πρώτο πιάνο- με μουσική μπαρόκ από καθηγητές και φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου με έργα που σπάνια παρουσιάζονται σε συναυλίες, όπως αυτά των συνθετών του 17ου και 18ου αιώνα. Σπύρος Γκιγκόντης, Κατερίνα Μιχαλοπούλου και Ανθή Ιωαννίδου θα προσφέρουν στο κοινό ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα Ιταλικού και Γαλλικού Μπαρόκ.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο θα παρουσιαστεί ένα μουσικό ‘υπερθέαμα’ με τα μουσικά σχήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Ανδριανούπολης, τις ομάδες κρουστών Ξάνθης και Θεσσαλονίκης και τη Μεικτή Χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης να παρουσιάζουν από ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα και στη συνέχεια όλοι μαζί επί σκηνής να συνεργάζονται για να ταξιδέψουν το κοινό με την ανεπανάληπτη μουσική του Μάνου Χατζηδάκι.

Για το κλείσιμο του μουσικού μέρους του φετινού φεστιβάλ, τη συνέχεια του έως τα τέλη Νοεμβρίου με άλλες εκδηλώσεις και τον σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο διευθυντής της ΦΕΞ, κ. Πασχάλης Ξανθόπουλος.

Ακούστε τη συνέντευξη.

06.11.14 ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΦΕΞ by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτιστικά