Τον αστροφυσικό Γιάννη Σειραδάκη, "σύστησε" στο κοινό ο Ηλίας Κουτσούκος και τον τίμησε η ΕΣΗΕΜΘ

Τον αστροφυσικό Γιάννη Σειραδάκη τίμησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης για την προσφορά του στην επιστήμη, τη συμβολή του στη διάδοση της γνώσης στην κοινωνία και το διδακτικό ήθος του, ενώ στο κοινό τον "σύστησε" ο αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος, δημοσιογράφος, Ηλίας Κουτσούκος.

Από την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, ο καθηγητής Αστρονομίας στο ΑΠΘ συγκαταλέγεται στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς», την ομάδα διακεκριμένων προσωπικοτήτων που «συστήνει» στο κοινό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ επειδή με τη δράση, το έργο και την δημόσια παρουσία τους συνδιαμορφώνουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης.

Στους ¨Επίμονους Θεσσαλονικείς" μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί ο εκδότης του περιοδικού "Εντευκτήριο" Γιώργος Κορδομενίδης και ο Φωτοειδησεογράφος Γιάννης Κυριακίδης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιδρύματος, ο Γιάννης Σειραδάκης, παραλαμβάνοντας το αναμνηστικό φύλλο και το μετάλλιο που παίρνουν οι «Επίμονοι Θεσσαλονικείς», ευχαρίστησε κοινό και διοργανωτές και επαλήθευσε τη σεμνότητα που του αναγνωρίζουν όλοι λέγοντας: «Όταν κάνει κανείς απλώς τη δουλειά του, όπως προσπαθώ να κάνω εγώ, δε χρειάζονται πολλές κουβέντες».

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός ανέπτυξε σε ομιλία του τα νεότερα συμπεράσματα από τη μελέτη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

 

Σύνταξη : Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτικά