Λαμπερή έναρξη των εκδηλώσεων της «Γειτονιάς του Άη Βασίλη» - Παρασκευή στις 6:30 το απόγευμα στη Κεντρική Πλατεία

Πομπή Άγιων Βασίληδων στο Κέντρο της Πόλης

Τα Παραμύθια των Χριστουγέννων ζωντανεύουν από αυτή τη Παρασκευή στη Κεντρική Πλατεία Ξάνθης μέσα από την «Γειτονιά του Άη Βασίλη, με σκετς, παιχνίδια, ζαχαρωτά και πλούσιο εορταστικό κλίμα.

Όπως είπε στην εκπομπή «Ώρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης» του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης Πέπη Στάντσιου, με πομπή Άγιων Βασίληδων από το Λύκειο Ελληνίδων έως τη Κεντρική Πλατεία, τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Λυκείου και τη Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου, ξεκινούν τα Χριστούγεννα για τη Ξάνθη.

Η κα Στάντσιου, έκανε έκκληση στους εκπαιδευτικούς της Ξάνθης να πραγματοποιούν τις εκδρομές των σχολείων τους στη «Γειτονιά του Άη Βασίλη» και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι απαραίτητο τα παιδιά να ξοδέψουν χρήματα για να απολαύσουν μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς.

Τα σπίτια της γειτονιάς έχουν ήδη στηθεί στο κέντρο της πόλης, ενώ στο καθένα από αυτά, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη, να γευτούν ζαχαρωτά και γλυκά και φυσικά να αγοράσουν με ένα μικρό αντίτιμο Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να στολίσουν το σπίτι ή το δωμάτιο τους.

Παράλληλα «Η Γειτονιά του Άη Βασίλη» θα ενισχυθεί με διάφορα bazaar από Συλλόγους, που θα λάβουν χώρα στο κέντρο της πλατείας και έχουν πάντοτε φιλανθρωπικό σκοπό. Μεταξύ αυτών, ο Αρμενικός Ερυθρός Σταυρός, όπου από το πρωί του Σαββάτου θα προσφέρει χριστουγεννιάτικα εδέσματα και στολίδια.

Σημαντική είναι η συμμετοχή η προσφορά των Πολιτιστικών και Καρναβαλικών Συλλόγων, των επαγγελματιών αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ξάνθης.

Για πρώτη φορά φέτος, συμμετέχει και το τρενάκι του Δήμου Ξάνθης, όπου στολισμένο γιορτινά και με την ανάλογη εορταστική μουσική, θα πραγματοποιεί διαδρομές σε κεντρικά σημεία της πόλης.

«Η Γειτονιά του Άη Βασίλη θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5.30 έως τις 9.30 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα έσοδα των εκδηλώσεων θα διατεθούν στο Ψυχολογικό Κέντρο και το Γηροκομείο Ξάνθης, καθώς και σε άπορες οικογένειες με την προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

 

Σύνταξη: Παναγιώτα Χατζηθεοδώρου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά