Ο Δήμος Ξάνθης εξετάζει με σοβαρότητα το ενδεχόμενο της ηλεκτροκίνησης για τις ανάγκες του.

   Ο προβληματισμός στο επιτελείο του Δημάρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου σχετικά με τα ζητήματα που καλείται να προσεγγίσει ο Δήμος Ξάνθης,  με ευαισθησία στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης ενέργειας μεγάλος και οι συζητήσεις πριν από τις τελικές αποφάσεις ατελείωτες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον Διδάκτορα Μηχανολόγο Μηχανικό  κ. Γεώργιο Αγερίδης,  Διευθυντή Ενεργειακής Αποδοτικότητας  του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ). σήμερα Δευτέρα, 1Δεκεμβρίου 2014.

 

Ο κ. Γεώργιος Αγερίδης ανταποκρίθηκε άμεσα και έτσι η επίσκεψη και η συνεργασία  πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου.

   Στην σύσκεψη που ακολούθησε, παρουσία του Επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ κ. Αθανασίου Καρλή καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν οι δυνατότητες εκτεταμένης χρήσης ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Ξάνθης, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.

Θα διευρυνθούν επίσης οι δυνατότητες χρηματοδότησης από Εθνικά και Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Μετά την συζήτηση του κ. Αγερίδη με τον Δήμαρχο Ξάνθης, ακολούθησε διάλεξη του κ. Αγερίδη στο ΤΗΜΜΥ του ΔΠΘ με θέμα: ¨Ενεργειακή Αποδοτικότητα και Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα».

 

Σύνταξη : Παναγιώτα Χατζηθεοδώρου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Οικονομικά
Πολιτικά