Οι «Xanthi runners» ζωντάνεψαν την Ξάνθη με το αθλητικό τους πνεύμα Νέο ραντεβού για τρέξιμο το Μάρτιο στην Παλιά Πόλη

Η τεράστια επιτυχία του 1ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων Ξανθιωτών και επισκεπτών, προέτρεψε τα μέλη του νεοσύστατου Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης xanthi runners να καθιερώσουν τον ημιμαραθώνιο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των xanthi runners Γιάννη Πυργελή, που μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης» του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, η επιτυχία της αθλητικής αυτής διοργάνωσης δίνει τη δύναμη στο σύλλογο να προχωρήσει και σε ανάλογους αγώνες, με απώτερο στόχο να κάνει ακόμη πιο γνωστή τη Ξάνθη στην Ελλάδα και να φέρει πιο κοντά τους δημότες στην άθληση.

Συνδιοργανωτές της επιτυχημένης αθλητικής εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Ξάνθης, η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και ο Δήμος Αβδήρων.

Η διεξαγωγή του 1ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Ξάνθης, συμπεριλάμβανε τρεις διαφορετικούς αγώνες, με ανάλογα χιλιόμετρα και διαδρομή.

Στους αγώνες συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ενώ ξεχώρισαν τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ένας 70χρονος καθώς και μια εγκυμονούσα, την οποία όλοι θαύμασαν για το κουράγιο της και μετά το πέρας της διαδρομής της έδωσαν δύο μετάλλια.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε από ένα μετάλλιο, που στη μία όψη του απεικονίζει τον Δημόκριτο και στην άλλη το λογότυπο της διοργάνωσης, με την ημερομηνία διεξαγωγής της.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η Ξάνθη, είναι η πρώτη πόλη και η μόνη προς το παρόν που διεξήγαγε ημιμαραθώνιο αγώνα σε άσφαλτο.

Σημαντική ήταν συμβολή των εθελοντών στην διεκπεραίωση της αθλητικής εκδήλωσης. Περίπου 100 άτομα συνέβαλαν ουσιαστικά, ενώ τόσο η Τροχαία Ξάνθης, όσο και ο Ερυθρός Σταυρός έδωσαν το παρών καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

 

Τον Μάρτιο η Παλιά Πόλη της Ξάνθης θα γεμίσει από runners

H επόμενη σημαντική αθλητική διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για να διεξαχθεί την 1η Μαρτίου 2015 στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Πρόκειται για τον 1ο αγώνα ΞΑΝΘΗ – City trail, όπου οι συμμετέχοντες,  μικροί και μεγάλοι, θα τρέξουν στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και στο τέλος της διαδρομής θα λάβουν όλοι τα μετάλλια και τα αναμνηστικά τους δώρα.

Η ιδέα αυτή, σύμφωνα με τον κο Πυργελή έρχεται από το εξωτερικό και φιλοδοξείτε από τα μέλη του συλλόγου να «αγκαλιαστεί» από όλους τους Ξανθιώτες. Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Ώρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ο κος Πυργελής, το τρέξιμο είναι μοναχικό και ομαδικό άθλημα ταυτοχρόνως. Βοηθά παράλληλα και στην ψυχική υγεία.

Μια ιδέα μεταξύ φίλων που έγινε πραγματικότητα

Η ιδέα για την δημιουργία του συλλόγου γεννήθηκε ανάμεσα σε μια παρέα φίλων, που αγαπούν τον αθλητισμό και στη συνέχεια αποφασίστηκε να γίνει πράξη, ως xanthi runners.

Στόχος των μελών του νεοσύστατου συλλόγου, πέραν του αθλητικού πνεύματος που τον διακρίνει, είναι και η συμβολή του στην τουριστική προβολή της Ξάνθης, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, αλλά και η προσέλκυση των παιδιών στην άθληση.

Μέλη του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης, συμμετέχουν σε ανάλογους αγώνες δρόμους σε πολλές πόλεις της χώρας μας, αλλά και στην Ευρώπη. Μάλιστα τρία μέλη των xanthi runners, πρόκειται να λάβουν μέρος σε μαραθώνιο 100 χλμ., που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη στις 25 Απριλίου.

Μέχρι στιγμής, ο σύλλογος αριθμεί 120 μέλη, όλων των ηλικιών και όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα του συλλόγου στο διαδίκτυο.

Σε ότι αφορά τις προπονήσεις των μελών, προς το παρών αυτές διεξάγονται κατόπιν συνεννόησης του διοικητικού συμβουλίου.

 

 

Σύνταξη: Παναγιώτα Χατζηθεοδώρου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά