Ο Δήμος Ξάνθης στο πλευρό του δημόσιου, κοινωνικού σχολείου / Στηρίζει πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης της Δ/σης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Δήμος Ξάνθης είναι ο δεύτερος Δήμος από όλη τη χώρα που παραχωρεί τις εγκαταστάσεις του δημοτικού κολυμβητηρίου του στηρίζοντας έμπρακτα την καινοτόμα δράση του ‘κοινωνικού σχολείου’, στο πλαίσιο λειτουργίας του δημόσιου σχολείου, για την εκμάθηση κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή ‘Τα Νέα της Πόλης’, η αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών και αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης, κ. Δέσποινα Παρτσαλίδου, επισήμανε ότι στόχος του Δήμου είναι να συνεχισθεί - σε συνεργασία με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα -το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ο Δήμος θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

Σημείωσε ότι για το Δήμο Ξάνθης είναι δεδομένο και αυτονόητο ότι όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι δομές και εγκαταστάσεις του τίθενται στη διάθεση του κοινωνικού συνόλου πόσο μάλλον όταν εξυπηρετείται το δημόσιο σχολείο.

Στόχος του προγράμματος, εξήγησε, είναι να αποκτήσουν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων τις βασικές δεξιότητες κολύμβησης και για λόγους άθλησης αλλά και για λόγους αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας για τα οποία ενδείκνυται το κολύμπι, όπως π.χ. συμβαίνει με  μαθητές του ειδικού σχολείου.

Από τη στιγμή που ο Δήμος διαθέτει ένα κολυμβητήριο , οι εγκαταστάσεις του οποίου πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας για τα παιδιά , η συμμετοχή του και η αμέριστη στήριξη στην υλοποίηση του προγράμματος είναι και θα παραμείνει δεδομένη, τονίζει.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Εντωμεταξύ η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ενημερώνει ότι:’… Στον 1ο κύκλο μαθημάτων που ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις  19 Δεκεμβρίου 2014, συμμετέχουν 280 μαθητές-τριες την Γ΄ &  Δ΄ τάξης από 12 Δημοτικά σχολεία (1ο-5ο -6ο -7ο-9ο-10ο-12ο-14ο -17ο -18ο ΔΣ Ξάνθης,  ΔΣ Γενησέας & Διομήδειας) και το 7ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης. Στον 2ο κύκλο μαθημάτων, που θα ξεκινήσει με την επανέναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου στο τέλος Φεβρουαρίου, θα συμμετέχουν επιπλέον το 3ο-4ο-11ο-13ο ΔΣ Ξάνθης, το ΔΣ Ευμοίρου και το Ειδικό ΔΣ.  Για τις ανάγκες της διδασκαλίας  του μαθήματος,  η  Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης διέθεσε δύο εκπ/κούς Φυσικής Αγωγής ειδικών προσόντων (ειδικότητα κολύμβηση, πτυχίο ναυαγοσώστη, προπονητική εμπειρία) που υλοποιούν τα μαθήματα στο Δημοτικό κολυμβητήριο.

 Η δράση αυτή, ενταγμένη στους άξονες του «Κοινωνικού σχολείου», αποτελεί μια σημαντική καινοτομία που στηρίζεται από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Ξάνθης (Δ/ντές σχολείων, εκπ/κούς ΠΕ11 & ΠΕ70, Σχολικούς Συμβούλους Π/θμιας και Προσχολικής) και στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές-τριες να αποκτήσουν τις βασικές δεξιότητες της  κολύμβησης,  δωρεάν μέσα από το δημόσιο σχολείο’.

Ακούστε την αντιδήμαρχο κ. Δ.Παρτσαλίδου.

 

03.12.14 ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ by Radio899 on Mixcloud

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτικά