Δ. Παρτσαλίδου-Χ. Δημαρχόπουλος: "Όλες οι εγκαταστάσεις του Δήμου στη διάθεση του κοινωνικού συνόλου, στους νέους, στο μέλλον του τόπου"

280 μαθητές  συμμετέχουν από 12 Δημοτικά σχολεία της περιοχής μας  στη δράση κολύμβησης του "Κοινωνικού Σχολείου".

Για τις ανάγκες της διδασκαλίας  του μαθήματος,  η  Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ξάνθης διέθεσε δύο εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής  με ειδικότητα  στη κολύμβηση, πτυχίο ναυαγοσώστη και προπονητική εμπειρία. 

Το πρόγραμμα με τα μαθήματα υλοποιείται  στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης και εχτές παραχωρήθηκε στον χώρο συνέντευξη τύπου από την  Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης  Δέσποινα Παρτσαλίδου, τον  Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Μάρκου, τη σχολική σύμβουλο φυσικής αγωγής Θράκης, Καθηγήτρια Ξάνθη Κωνσταντινίδου, τη σχολική σύμβουλο της Πρωτοβάθμιας Ε. Κολικίδου, και τον Διευθυντή του 7ου δημοτικού σχολείου  Χ. Τσακιρούδης.

Ο Δήμος Ξάνθης είναι ο δεύτερος Δήμος από όλη τη χώρα που παραχωρεί τις εγκαταστάσεις του δημοτικού κολυμβητηρίου του στηρίζοντας έμπρακτα την καινοτόμα δράση του ‘κοινωνικού σχολείου’, στο πλαίσιο λειτουργίας του δημόσιου σχολείου, για την εκμάθηση κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης  κ. Δέσποινα Παρτσαλίδου, επισήμανε ότι στόχος του Δήμου είναι να συνεχισθεί σε συνεργασία με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα  το  πρόγραμμα, το οποίο ο Δήμος στηρίζει  με όλες του τις δυνάμεις, σημειώνοντας ότι ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και προσωπικά θεωρεί δεδομένο και αυτονόητο ότι οι εγκαταστάσεις του Δήμου είναι στη διάθεση του κοινωνικού συνόλου και πολύ περισσότερο στους μαθητές, στους νέους, στη νέα γενιά στο μέλλον και το αύριο αυτού του τόπου.

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτικά