«Μόνο να ταξιδεύω…..» ο Βαγγέλης Τσακίρης κάνει την Ξάνθη για μια ακόμη φορά υπερήφανη….

Από πολύ μικρός άκουγε νότες και μελωδίες μέσα στο σπίτι του καθώς είχε την τύχη να ξυπνά και να κοιμάται με τα τραγούδια από το ακορντεόν του πατέρα του.

Ο Βαγγέλης Τσακίρης ζεί, εργάζεται, εμπνέεται  και δημιουργεί στην Ξάνθη τα τελευταία σχεδόν σαράντα χρόνια. Έχοντας την τύχη να κατάγεται από φιλόμουση οικογένεια από πολύ μικρός ασχολείται  με τη μουσική, εμπιστεύεται το Δήμο Ξάνθης και τον τότε γνωστό δάσκαλο κιθάρας Βασίλη Καρατζά ενώ παράλληλα  διδάσκεται θεωρητικά, φούγκα και αρμονία από τον αείμνηστο Τηλέμαχο Μεταλληνό φοιτώντας στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης.

Η αγάπη του για τη μουσική τον οδηγεί στα μονοπάτια του πειραματισμού, των δοκιμών και της διαδραστικής δημιουργίας,  ανακαλύπτοντας πάντα νέους δρόμους έκφρασης, μέσα από σχήματα και σκηνές που πάντα σχηματοποιούν αέναα τις ρεαλιστικές του μουσικές ανησυχίες.

Σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργεί το 1998 το πρώτο επαγγελματικό studio ηχογραφήσεων στην Ξάνθη,  το «house of sound και για μια τουλάχιστον δεκαετία φιλοξενεί όλα τα ανήσυχα δημιουργικά πνεύματα της περιοχής μας όπου οι παραγωγές που πραγματοποιούνται  δίνουν σάρκα και οστά στα όνειρα δεκάδων νεανικών σχημάτων και εκτινάσσουν τη μουσική δημιουργία της περιοχής στα ύψη.

Φέτος, το 2014, μετά από ασταμάτητη φροντίδα  παρουσιάζεται  ως συνθέτης και στιχουργός με την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο « μόνο να ταξιδεύω….». Μόλις ακούσετε έστω και δειγματοληπτικά τις δημιουργίες του πολύ εύκολα θα διαπιστώσετε  ότι πρόκειται για μια κατάθεση ψυχής, για τραγούδια που δίνουν χρώμα, αέρα, φώς και οξυγόνο σε αυτό που λέμε ζωή, σε αυτό που λέμε εμπνευσμένη δημιουργία.

Πρόκειται για μια άκρως επαγγελματική προσπάθεια που τίποτα δεν έχει γίνει τυχαία.

Είναι μια πολυσυλλεκτική κατάθεση σύγχρονων μηνυμάτων,  με τραγούδια έντεχνα, ροκ, ακουστικά, παραδοσιακά και μπαλάντες, που η ερμηνεία των Σταμάτη Χατζηευσταθίου, Μαρίας Φωτίου, Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή, Αντώνη Μουσαδέ, Αγγελικής Παπαδοπούλου, Ριπσιμέ Ντανιελιάν, Τριαντάφυλλου Μπαμπατζή και βέβαια του ίδιου του δημιουργού απογειώνουν.

Ο Σωτήρης Λεμονίδης βάζει την υπογραφή του στην ενορχήστρωση, εγγύηση ολοκλήρωσης και επιτυχίας, ενώ οι μουσικοί Βαγγέλης Κοντόπουλος, Γιάννης Καρακασίδης,  Κώστας Κονδυλίδης,  Σωτήρης Λεμονίδης ,Βαγγέλης Τσακίρης, Γιώργος Ηλιάδης, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας ,Δάκης Ηλιάδης, Δημήτρης Κανταρτζής, ομολογούν την αρτιότητα και τη ζεστασιά της δημιουργίας.

Τα τραγούδια του δίσκου ήδη μεταδίδονται  από το Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης, δίνοντας μια πρώτη γεύση στους ακροατές μας από αυτή τη δουλειά και ελπίζουμε σύντομα ο δημιουργός να ξεκλέψει λίγο χρόνο ώστε να έχουμε την ευκαιρία να τον φιλοξενήσουμε στους ραδιοθαλάμους της «Όμορφης Πόλης 89,9 και να παρουσιάσουμε ένα προς ένα τα τραγούδια του.

Από την καρδιά μας συγχαίρουμε όλους όσους συνέβαλαν στο να κρατάμε στα χέρια μας αυτό το αποτέλεσμα με τα  έντεκα εκπληκτικά τραγούδια, ιδιαίτερα βέβαια τον Βαγγέλη Τσακίρη που ουσιαστικά έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα ώστε να  νιώθει η Ξάνθη για μία ακόμη φορά υπερήφανη για τα παιδιά της.

 

Τα τραγούδια:

1)   Μη με υποτιμάς (Αγγελική Παπαδοπούλου – Μαρία Φωτίου)

 2)   Δεν το κατάλαβα ( Αντώνης Μουσαδές)

 3)   Αστέρι  (Ripsime Danielyan)

 4)   Ένα πρόβλημα (Μαρία Φωτίου – Αντώνης Βαρβατσούλιας)

 5)   Μίλα μου στη μοναξιά ( Βαγγέλης Τσακίρης – Μαρία Φωτίου)

 6)   Ωκεανός  (Ελένη – Σουζάνα Βουγιουκλή )

 7)   Δίπλα σου να ζω  (Μαρία Φωτίου )

 8)   Περάσανε τα χρόνια  ( Τριαντάφυλλος Μπαμπατζής – Μαρία Φωτίου)

 9)   Βασίλισσα  ( Αντώνης Μουσαδές )

10)  Στη ζωή σου να μπω  (Αγγελική Παπαδοπούλου ) 

11) Μια αγκαλιά  (Σταμάτης Χατζηευσταθίου – Δημήτρης Χατζηευσταθίου)

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Καλλιτεχνικά
Πολιτιστικά