Ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος «έδωσε ευχές αλλά πήρε.... ανεξάντλητη δύναμη».

  Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος, μαζί με  τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Αντιδήμαρχο,  τους εργαζόμενους και τα παιδιά του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης,  στόλισαν σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της δομής.

    Στην προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ίδρυμα, σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος επιφύλαξε μια ξεχωριστή έκπληξη στα παιδιά, στα στελέχη και τους εργαζόμενους του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης.

Ο Δήμαρχος, με τη βοήθεια των συνεργατών του, αποκάλυψαν στα παιδιά ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στη συνέχεια κούτες με δώρα-στολίδια για το δέντρο που βρισκόταν σε αναμονή να στολιστεί.

Στα πρόσωπα το παιδιών ζωγραφίστηκε ακαριαία ένα πλατύ χαμόγελο μόλις συνειδητοποίησαν αυτό που  αντίκριζαν,  με το Δήμαρχο εμφανώς συγκινημένο να προτρέπει τα παιδιά να στολίσουν το δέντρο αμέσως.....

Ο Δήμαρχος πρώτος πήρε στο χέρι του στολίδια και μοιράζοντας τα  στα παιδιά, άρχισαν μαζί να στολίζουν το δέντρο που βέβαιο είναι ότι θα μείνει αξέχαστο στη θύμηση παιδιών και εργαζομένων, που έζησαν από κοντά τη στιγμή.

 Ο Δήμαρχος στη συνέχεια συνομίλησε για αρκετή ώρα με το προσωπικό,  ακούγοντας και κατανοώντας ζητήματα που αντιμετωπίζονται με επιτυχία, μέσα από την ιδιαίτερη εκπαιδευτική διαδικασία στο ψυχολογικό κέντρο Ξάνθης δηλώνοντας ότι η προσφορά του προσωπικού είναι αξιοθαύμαστη ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που όλοι ζούμε στη χώρα και οτι μπορούν να υπολογίζουν στη βοήθειά του.

Ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία του από την υποδοχή,  τη χαρά και την απλότητα των παιδιών κατά την επίσκεψή του είπε με νόημα: "Εδώ εγώ έδωσα ευχές για τις ημέρες που έρχονται..... όμως αυτό που πήρα απλόχερα από αυτά τα παιδιά είναι ανεξάντλητη δύναμη. Αυτή την ιδιαίτερη δύναμη που χρειαζόμαστε όλοι μας, για να ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας."

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά