Βουβή και …ακίνητη η αγορά της Ξάνθης φέτος το Πάσχα/ Δεν βοήθησε ούτε ο καιρός

Το ‘κάθε χρόνο και χειρότερα’ ήρθε να επιβεβαιώσει η πολύ πεσμένη, για δεδομένα εορταστικής περιόδου, κίνηση στην αγορά της Ξάνθης κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Πέραν των απαραίτητων αγαθών για το Πασχαλινό τραπέζι και των αναγκαίων δώρων, οι συμπολίτες δεν ‘επένδυσαν’ ούτε το υστέρημα αλλά ούτε και το πλεόνασμα- σε όποιον υπάρχει- στην τοπική αγορά.

Οι αυξημένες υποχρεώσεις - και λόγω των απαιτήσεων του φετινού δύσκολου χειμώνα – δεν επέτρεψαν στην αγορά να πάρει την βαθιά ανάσα που ανέμενε τις μέρες αυτές. Πλέον οι ελπίδες του εμπορικού κόσμου της Ξάνθης μετατίθενται για τη θερινή περίοδο.

Την εξαιρετικά χαμηλή καταναλωτική κίνηση φέτος το Πάσχα επιβεβαίωσε , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μ.Μίλκογλου : ‘είμαστε εν αναμονή των επίσημων στατιστικών στοιχείων για τη φετινή κίνηση κατά τις ημέρες της εορταστικής περιόδου όμως είμαστε επίσης βέβαιοι ότι ήταν η πιο χαμηλή των τελευταίων ετών. Οι συμπολίτες ήρθαν στα μαγαζιά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Αυτά που δεν μπορούσαν να αποφύγουν. Οι λόγοι πολλοί και γνωστοί αλλά ειδικά φέτος δεν μας βοήθησε ούτε ο καιρός’.

Εντωμεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης ετοιμάζεται για την ανανέωση των οργάνων του μέσω αρχαιρεσιών, που θα γίνουν στις 21 Απριλίου, ενώ θα προηγηθεί η απολογιστική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή, 17 του μήνα.

Ακούστε τον κ. Μίλκογλου.

 

15.04.15 ΜΙΛΚΟΓΛΟΥ by Radio899 on Mixcloud

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Τοπικά