“Έτος Γεωργίου Βιζυηνού” να κηρυχτεί το 2016, προτείνει το Δίκτυο Λόγου και Πράξης, ενώ ήδη προετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων που έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει.

-Μεγάλη Πρωτοβουλία του Δικτύου Λόγου και Πράξης στη Θράκη

ΕΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΙΖΥΗΝΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ξάνθη, 10 Οκτωβρίου 2015


Το 2016 συμπληρώνονται 120 χρόνια από το θάνατο του Γεωργίου Βιζυηνού. Εδώ στη Θράκη θεωρούμε χρέος να οργανώσουμε τιμητικές εκδηλώσεις. Ήδη στην Κωνταντινούπολη τον περασμένο Μάρτη του 2015 το Ζωγράφειο Λύκειο και άλλα εκπαιδευτήρια δημόσια και ιδιωτικά από Ελλάδα και Κύπρο οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μαθητικό συνέδριο για τον Γεώργιο Βιζυηνό υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.


Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης κατά τα τρία προηγούμενα έτη στα μέσα του Δεκέμβρη οργάνωσε Ημερίδες και εκδηλώσεις για το Στέφανο Ιωαννίδη, την Κατίνα Βέικου Σεραμέτη και τον Κώστα Βάρναλη. Φέτος προετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει τον Γεώργιο Βιζυηνό, το μεγάλο τέκνο της Θράκης.


Η αφετηρία θα είναι Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη στις 15 Δεκεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με τοοποίο συνεργαζόμαστε. Η Ημερίδα περιλαμβάνει μια σειρά εισηγήσεων από επιστήμονες και λογοτέχνες για τη ζωή και το πλούσιο έργο του Γ. Βιζυηνού, αποδόσεις έργων του, καθώς επίσης εκθέσεις βιβλίων του, φωτογραφιών και άλλων τεκμηρίων. Επιδιώκουμε ώστε να ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις σε πόλεις της Θράκης, σχολεία, ιδρύματα κλπ σε συνεργασία με πρόσωπα και φορείς.


Φρονούμε ότι θα ήταν πολύ θετικό οι φορείς, οι δημιουργοί και τα μέσα ενημέρωσης της Θράκης να ενστερνιστούν το όλο εγχείρημα και να το στηρίξουν. Ένα, κατά τη γνώμη μας, ενθαρρυντικό βήμα στην όλη προσπάθεια θα ήταν να κηρυχθεί το 2016 για την Περιφέρειά μας “Έτος Γεωργίου Βιζυηνού”.


Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε με τον καλύτερο τρόπο να τιμήσουμε το μεγάλο τέκνο της Θράκης.


Με εκτίμηση και φιλία
Θανάσης Μουσόπουλος

Φιλόλογος – συγγραφέας - ποιητής
Συντονιστής Δικτύου Λόγου και Πράξης

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά