‘Οι καβαλάρηδες του Φωτός’ της Λίτας Μαυρογένη από την Παρασκευή στο Π

Η ατομική έκθεση της Ξανθιώτισσας ζωγράφου Λίτας Μαυρογένη, ‘Οι καβαλάρηδες του Φωτός’ παρουσιάζονται, από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στο ευρύ κοινό της πόλης, στο Π των Καπναποθηκών του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Την διοργάνωση αναλαμβάνουν τα τμήματα Ιστορίας της Τέχνης του Ιδρύματος και την επιμέλεια της έκθεσης ο επιμελητής της μόνιμης συλλογής έργων του Ι.Θ.Τ.Π κ. Βασίλειος Μακέδος , ιστορικός τέχνης, ακαδημαϊκός και υπεύθυνος των τμημάτων Ιστορίας της Τέχνης.

Ο κ. Μακέδος εξήγησε, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκπομπής του Δημοτικού Ραδιοφώνου, την τεχνοτροπία της ζωγράφου, τον συμβολισμό που επιδιώκει να αποτυπώνει στα έργα της η Λίτα Μαυρογένη και να επικοινωνεί μέσω αυτού με το κοινό επιτρέποντας του να ‘καθρεφτίζει’ τους δικούς του βαθύτερους στοχασμούς και στόχους και, τέλος, την αριστοτεχνική δεξιότητα της ζωγράφου να ‘χειραγωγεί’ τα χρώματα στο μεγαλείο του φωτός.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο φιλόξενο χώρο του Π του Ιδρύματος με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ακούστε τον κ. Βασίλη Μακέδο.

14.10.15 ΒΑΣ.ΜΑΚΕΔΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ by Radio899 on Mixcloud

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά