Με χρυσό επέστρεψε στην Ξάνθη ο Μάρκος Παπαδόπουλος, από το Διεθνές Τουρνουά Τζούντο στο Αμύνταιο.

Ο Αθλητικός Σύλλογος "Φίλιππος" Αμύνταιου  σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Αμύνταιου, διοργάνωσε το Διεθνές Τουρνουά Τζούντο Αμύνταιου, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2015.

Η διοργάνωση που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, διεξήχθη σύμφωνα με τους κανόνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο (UF)  και αφορούσε τις κατηγορίες Juniors A-B-Γ, Παίδων-Κορασίδων Α-Β, Εφήβων-Νεανίδων Β, Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών 9άνω των 18 ετών) καθώς επίσης και Ομαδικό (Παίδων Α-Εφήβων).

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης "Ο Μυρμάνης" έδωσε το παρών στο Διεθνές τουρνουά με τους αθλητές του. Συμμετείχαν ο Μάρκος Παπαδόπουλος στα -90 κιλά, Γιώργος Μπουνταχίδης στα -66 κιλά  και Σημέλα Κυριμλίδου στα -63 κιλά.

Τα αποτελέσματα για την Ξάνθη.

Ο Μάρκος Παπαδόπουλος 1ος στην κατηγορία -90 με χρυσό

Ο Γιώργος Μπουνταχίδης είχε 2 νίκες και 2 ήττες

Η Σημέλα Κυριμλίδου δεν αγωνίστηκε διότι δυστυχώς δεν εμφανίστηκε άλλη αθλήτρια στην κατηγορία της.

Οι προπονητές του συλλόγου Ξάνθης "Ο Μυρμάνης" κ. Θωμάς Ηλιάδης και κ. Βλαδίμηρος Ηλιάδης με τις επιτυχίες των αθλητών τους,  αναφέρθηκαν στη συστηματική και κοπιαστική δουλειά που πραγματοποιείται στο σύλλογο κάτω από αντίξοες συνθήκες, κυρίως στον οικονομικό τομέα, με αποτέλεσμα να μην τους είναι δυνατόν να προσφαίρουν στους αθλητές τους την προετοιμασία που έχουν άλλοι αθλητές αυτού του επιπέδου με κάμπ σε χώρες τις Ευρώπης. Παρόλα αυτά όμως τόνιζαν οι πειθαρχεία και η θέληση των αθλητών φέρνει τα αποτελέσματα του βάθρου.

Είναι δεδομένο ότι "Ο Μυρμάνης" σχεδόν σε όλες τις διοργανώσεις, διεθνείς και Ευρωπαϊκές,  επιστρέφει με διακρίσεις και μετάλλια, αναζητώντας, σε μια δύσκολη εποχή, χορηγούς που θα μπορούσαν να συνδράμουν για τα τελείως απαραίτητα, μιας και το επίπεδο των αθλητών είναι ιδιαίτερα υψηλό και κάνουν γνωστή τη χώρα αλλά και την Ξάνθη μας στα πέρατα της γης.

Σύνταξη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Τοπικά