Σε λίγη ώρα οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Εβριτών για τον προστάτη Άγιό τους

Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης, Απόστολο Πολυμένη,  είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε, στο Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης.

Αιτία,  οι εκδηλώσεις που διοργανώνει σήμερα  στα πλαίσια του  εορτασμού της μνήμης του προστάτη του, Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμονος.

Ο Απόστολος Πολυμένης αναφέρθηκε στην τέλεση του εσπερινού μετά Αρτοκλασίας προς Τιμήν του Αγίου, στις 18.00 στον Ι.Ν. Της Του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Λίγο αργότερα , στις 19:30 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπναποθήκη Π) θα παρουσιαστεί ο Βίος του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμονος και θα ακολουθήσει  μικρή δεξίωση με την συμμετοχή της χορωδίας και του παιδικού χορευτικού του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης

Στην ενδιαφέρουσα  συζήτηση με τον Πρόεδρο των Εβριτών είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου αλλά και τη λειτουργία των τμημάτων χορού. Χαρακτηριστική η διευκρίνηση του Απόστολου Πολυμένη πως στα χορευτικά διδάσκονται οι χοροί παραδοσιακά χωρίς φολκλορισμούς,  σε μια ουσιαστική προσπάθεια να διατηρηθούν ανόθευτα τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής.


Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους

Ακούστε τον Απόστολο Πολυμένη.

 

03.11.15 ΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ by Radio899 on Mixcloud

 

 

Σύνατξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά